0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 1. 2012

Species: The Awakening (2007)

Čtvrtý díl nám přináší další nádhernou ženu, která má v sobě mimozemskou DNA. Všechno je v pořádku do té doby, než se v ní probudí její pravé instinkty.
Miranda je mladá, atraktivní vysokoškolská učitelka. Žije u svého strýce vědce Toma Hollandera. Jednoho dne se však probouzí v nemocnici celá od krve, kolem ní leží mrtvý nemocniční personál a na nic si nepamatuje. Strýc ji nenápadně odváží z nemocnice a vyráží do Mexika, aby zde našel bývalého kolegu. Po cestě vysvětlí Mirandě její pravý původ a kdo doopravdy je. Je výsledkem vědeckého pokusu, kdy zkřížili lidské a mimozemské DNA a tím z ní udělali napůl člověka a napůl hybrida. Nyní se v ní probudily city, jako vášeň, láska a její lidská část je utlačována do pozadí. Probudil se v ní totiž mimozemský mateřský pud a chuť po lidské krvi. V Mexiku žije doktor McGuire, člověk jenž Mirandu stvořil a on jediný jí může pomoci. Jenže kromě něj zde na ně čeká i několik dalších hybridů, kteří se chtějí zbavit nevítané konkurence. Mezi nimi i ďábelsky svůdná Azura, která nemá s nikým slitování. Pro Mirandu a Toma je to závod o čas, než nastane úplná proměna a nebude cesty zpátky. Jenže do cesty se jim postaví několik překážek, které bude velmi těžké překonat.

Český název: Mutant: Probuzení
Režie: Nick Lyon
Rok výroby: 2007
Délka: 94 min
Země: USA
Alternativní název: Species IV

Hrají:
Ben Cross ... (Tom Hollander)
Helena Mattsson ... (Miranda Hollander)
Dominic Keating ... (Forbes McGuire)
Marlene Favela ... (Azura)
Edy Arellano ... (Calderón)
...a další

Po třech letech se natočilo další pokračování sci-fi hororové série Mutant, která patří mezi moje oblíbené. Tento díl se drží základních prvků, ale v lecčem se od předešlých dílů liší. Opět zde máme nového režiséra a dokonce se změnil i tvůrce masek což bylo patrné hned na první pohled. Do režisérského křesla tentokrát usedl Nick Lyon, který měl na svém kontě jen dva nepříliš známé filmy, a přesto dokázal natočit průměrný snímek, který svým kolegům ostudu neudělal. Tedy ve smyslu, že jeho kvalita se nejvíce přirovnává ke třetímu dílu, který ale byl bohužel nejhorší. Čtyřka je však přece jen o něco lepší.

Scénář filmu se drží svých předchůdců hlavně v tom, že hlavní hrdinkou je opět pohledná dívka, která žije obyčejným lidským životem do doby, než její tělo i mysl začne ovládat mimozemská část jejího já. Ovládne ji mateřský pud a začne využívat muže k oplodnění. Jinak jsou pro ní jen přebytečná věc, která slouží k potravě a díky tomu si může vylepšovat své schopnosti. Jak už to tak bývá, tak má na své straně i člověka, kterého respektuje a chrání, protože ho považuje za svého stvořitele. Jakmile ovšem přijde doba páření, je lepší se mutantovi vyhnout.

Atmosféra filmu se v celém filmu střídala a připadala mi jak jízda na horské dráze. Chvílemi na nás vybafla scéna, která byla nabitá akčností, stříkala krev a dokonce zemřelo i několik lidí po sobě. Potom ovšem nastala zase nudná pasáž, ve které se jen mluvilo o nepodstatných věcech a chvílema mi přišlo, že sleduji nějaký romantický drasťák.

Jednou z hlavních podstat Species je kromě mutantů i nahota. Ta byla v každém díle ozdobou filmu a příjemnou podívanou. I zde nám nezůstali filmaři nic dlužní a hlavně díky výběru dvou velice atraktivních hereček bylo na co koukat. Horší už to bylo se ztvárněním mimozemské podoby obou krásek. Oproti ostatním dílům se dost pohoršily a jejich vzhled už nebyl tak odpudivý a přitažlivý zároveň. Navíc ani souboj obou mutantů už nebyl tak atraktivní.

To charakteristika jednotlivých postav i herecké obsazení už bylo mnohem zajímavější. Nejlepší výkon z celého filmu předvedl Dominic Keating, který ačkoliv nemá příliš mnoho zkušeností, předvedl nadprůměrný výkon slizkého doktora, který si rád užije sexík s mutantkou a když náhodou umře, tak si udělá novou. Hlavní roli si zahrála Helena Mattsson, která ovšem kromě své krásy toho zas až tak moc nepředvedla. To druhá herečka Marlene Favela, mexická modelka a herečka zároveň, kromě svých bujných ženských předností předvedla i přesvědčivý, svůdný herecký výkon. Nejvíc si ji budete nejspíš pamatovat z telenovely Divoká kočka.

Jedná se o průměrný sci-fi horor, který by si správný fanda Species neměl nechat v žádném případě ujít. První dílu se sice nevyrovná ani omylem, ale to žádné z dalších pokračování. Děj filmu je místy dost nudný, ale dá se tady najít i několik světlých chvilek. Nejvíc se tento film bude líbit příznivcům krásných žen, protože obě herečky jsou dost atraktivní a věřte, že toho ukázaly dost.

Hodnocení:
Já dávám 50%, protože se mi to líbilo víc než třetí díl.

Žádné komentáře:

Okomentovat