0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 1. 2012

Run Zombie Run (2009)

Neznámý muž utíká jako o život liduprázdným parkem. Vypadá to, že má obrovský strach z něčeho nebo někoho. Je zraněný, vyčerpaný a hlavně pořádně vyděšený. Z ničeho nic se všude kolem něj objeví zástupy nemrtvých, kteří si chtějí pochutnat na jeho šťavnatém mase. Muž se pokusí o poslední únik a zamíří do ulic města. Jenže zombie jsou mu stále v patách a navíc se jejich počet zvyšuje. Jeho jedinou záchranou je nečekané setkání z dalším přeživším, který má jistý plán. Jenže dá se mu věřit? Není to jen past? Času je málo a navíc se dostavuje hodně divný pocit, který se nedá moc dobře popsat. Že by vzrušení?


Režie: Marcelo Vital, Jeff Wickstead
Rok výroby: 2009
Délka: 5 min
Země: Kanada

Hrají:
Marcelo Vital
Jeff Wickstead

Dvojice mladých Kanaďanů se rozhodla, že využije zombie festu k natočení svého krátkého snímku, a tak se plní odhodlání pustili do díla. Proč by taky ne, když za nic nemusí platit. Celý snímeček stojí na velmi jednoduchém ději. Tedy stačí pořád utíkat, krčit se za rohem a doufat, že mě nechytnou policajti. Lidé v maskách zombie to mají ještě jednoduší. Ti prostě jen jdou a řvou. Zabíjet se nebude a navíc mají výbornou příležitost dostat se na internet. Třeba dostanou i pivko, kdo ví?



Masky jednotlivých zombie se od sebe lišily jako den a noc. Někteří z nich použili jen zabělení obličeje a černých stínů, ale jiní si vytvořili opravdu geniální masky. V celém snímku mě zaujalo hned několik masek, které by se uplatnily i v lecjakém zombie filmu. Na aktérech bylo vidět, že se hlavně dobře baví, a tak se nestalo, že by něco pokazili. Vždyť se od nich toho ani moc nechtělo. Navíc se zde objevila i solidní chrámová hudba, která si získala můj zájem.



Menší problém jsem začal tušit až v posledních dvou minutách. Zombie jako by úplně zmizely a kamera se soustředila pouze na dva hlavní hrdiny. Ti se sice neustále schovávali, ale nikdo je už nepronásledoval, takže to vypadalo, jako by si děcka hrála kolem baráku na schovávanou. Navíc oba aktéři využili každé sekundy k tomu, aby se mohli neustále dotýkat. Sem tam se pohladili, jindy jeden z nich kroužil zadkem v rozkroku druhého atd... Ano, jak začínáte tušit, jde o zombie gay kraťas. Jak film končil, muselo se samozřejmě dostavit líbání. Bez toho by to ani nešlo. Naštěstí oba pánové přestali zavčas a nabídli nám ještě malinkaté rozuzlení nakonec.


Hodnocení:
Amatéřina srčí z tohoto snímku na sto honů, ale začátek mě velmi mile překvapil. Masky zombie se docela povedly a já si tenhle film užíval. Jenže na konci se dostavilo nemilé překvapení, které mě už tak nepobavilo. Bohužel musím jít s hodnocením dolů. 40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat