0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 1. 2012

Ring of Darkness (2004)

Upíři hledají superstar...
Shawn se na popud své dívky Stacy přihlásí do konkurzu chlapecké kapely Take 10, která hledá nového zpěváka. Jejich bývalý člen Gordo zmizel ze světa a tak mají jedno místo volné. Shawn společně s dalšími dvěma vítězi konkurzu odjíždí do honosné vily na pobřeží, kde má výběr pokračovat. Brzy se však začne dít něco podivného. Členové kapely se chovají velmi zvláštně, jeden ze soutěžících zmizí a Shawnovi se zdají podivné sny. Přestává se mu to líbit a chce pryč. Jenže ostatní obyvatelé jsou proti, protože s ním mají vlastní plány a ze svých spárů ho pustit rozhodně nechtějí. Tahle hudba bude opravdu bolestivá.


Český název: Kruh temnoty
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2004
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Stephen Martines ... (Shawn)
Jeremy Jackson ... (Xavier)
Colin Bain ... (B.J.)
Adrienne Barbeau ... (Alex)
Matt T. Baker ... (Jake)
...a další

Režisér David DeCoteau je přesně ten typ člověka, který si půjde dál za svým i když ho od hodně věcí zrazuje jeho okolí. Ve své sbírce má už několik desítek filmů z nichž ovšem většina patří do podprůměrných až odpadních vod. Pro hororové fanoušky by byla dobrá zpráva, že jde většinou o hororové filmy jenže pokud se na to nedá dívat, tak v tom žádné velké plus nevidím. DVD Edice může mít žně, protože co film to opravdu ,,perla‘‘ což jim vyhovuje. Nesmím ovšem zapomenout, že David DeCoteau natočil i pár lepších filmů jako třeba Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama (1988), Puppet Master III: Toulon's Revenge (1991), Curse of the Puppet Master (1998), nebo Retro Puppet Master (1999), za což jsou mu fandové vražedných loutek nesmírně vděčni, stejně jako já.

Atmosféra tohoto filmu je nulová, a to doslova. Po celou dobu zní jedna slaďácká písnička chlapecké kapely, kterou představovaly vyhořelé hvězdy amerických seriálů. Za celý film jsem nenašel ani jednu scénu, kterou bych doporučil, a na kterou bych si časem vzpomněl. Speciální efekty štábu nic neříkaly a o nějakých krvavých scénách nemůže být ani řeč. Pokaždé se jen postavy, které měly připomínat upíry, shlukly kolem oběti, ozval se křik a mlaskání. Potom nastal konec. Nic ubožejšího jsem už dlouho neviděl. Jelikož byl film natočený s malým rozpočtem a pro televizní účely, tak se nedalo ani nic jiného čekat. Na první pohled bylo vidět jasné přehrávání všech aktérů a umělost dekorace dorazily gumové obětní nože, které se při říznutí ohnuly a vytekla trocha malinovky. Film víc těžil z vypracovaných těl herců, než samotného děje, který byl otřesný.

Nejznámějším hercem je asi Jeremy Jackson, kterého si budete jistě pamatovat jako malého Hobieho z Baywatch. Chlapec nám už dost vyrostl, ale v poslední době nedosáhl žádného velkého úspěchu. Do paměti diváku se dostal pouze svým domácím pornem se svou přítelkyní Sky Lopez, která se živí jako pornoherečka. Nějakým zázrakem se objevilo na internetu. Z hereček potom Adrienne Barbeau, která si zahrála v Creepshow (1982), nebo známém hororu The Thing (1982). O ostatních hercích není potřeba moc psát, protože žádný z nich nedosáhl většího úspěchu a vesměs se sem tam objeví v nějakém trapném seriálu.

Hodnocení:
Pokud nejste vášnivým sběratel hororového odpadu, tak si tento film ani nekupujte. Musím vás totiž varovat, že by jste zbytečně vyhodili 49kč do záchodu. Na celém filmu není vůbec nic zajímavého a osobně si jej zařadím do toho největšího odpadu, co mám doma. Za pěkné herečky a Adrienne Barbeau dám pouhých 10%. Protože za upíry, kteří se maskují make- upem, si tenhle film nezaslouží ani o desetinku víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat