0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 1. 2012

Raptor Island (2004)

Jeden z nejhorších filmů, ve kterém se vyskytují prehistorické zvířata,který jsem kdy viděl.
Na začátek chci říct, že se jedná spíše o sci-fi, ale když jsem viděl poprvé upoutávky na tenhle film na nezmiňovaném DVD bylo řečeno, že můžeme vidět L. Lamase v jedinečném hororovém filmu s brutálními prehistorickými ještěry. A tak jsem se rozhodl se s vámi o této hrůze podělit.

Český název: Ještěři útočí
Režie: Stanley Isaacs
Rok výroby: 2004
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Lorenzo Lamas ... (Hacket)
Steven Bauer ... (Azir)
Hayley DuMond ... (Jamie Cole)
Michael Cory Davis ... (Marcus)
Hristo Sholiv ... (Quinn)
...a další

Minulost:
Uvidíme nákladní letadlo, jak se zmítá v bouři a najednou do něj uhodí blesk. Jeden z motorů začne hořet a stroj se řítí k zemi...

Současnost: O 40 let později
Na americké válečné lodi se připravuje speciální komando pod vedením Hacketa na zvláštní operaci. Mají za úkol osvobodit tajného agenta, zneškodnit jaderné zbraně a chytit teroristu Azira. Přijedou tedy na loď obsazenou teroristy, proběhne přestřelka a pár teroristů společně s Azirem a zajatým agentem ujedou na člunu. Komando nasedne na svůj gumový člun a pustí se za nimi.

Obě skupinky dorazí k malému ostrovu. Teroristé se schovají v lese a vojákům nezbývá nic jiného, než se tam vydat za nimi. Jenže na ostrově nejsou sami. Žijí zde zmutovaní ještěři, kteří jsou velice draví a brzy napadnou obě skupiny. Počet lidí se začne rapidně snižovat, na ostrově se probudí k činnosti sopka, a to ještě vojáci netuší, že teroristé a raptoři nejsou jediní, kdo se na tomhle ostrově pohybuje. Dokáže velitel komanda udržet své muže naživu a osvobodí agenta z rukou teroristů? Zůstane vůbec někdo naživu nebo se stanou všichni potravou pro tvory, kteří už měli být dávno vyhynulí?

Už při prvním záběru na letadlo bylo jasné, že se jedná o lacinou papírovou maketu, která se jen tak zmítá ve vzduchu. Tenhle film, který měl údajně rozpočet kolem dvou miliónů dolarů, se svým tvůrcům určitě nevyplatil a ani nepodařil. Efekty byly přímo otřesné: už jen zpracování samotných digitálních ještěrů bylo z říše těch nejhorších snů. V Jurském parku byly propracováni do nejmenších detailů, ale tady to byla katastrofa. Ani pořádně nebylo vysvětleno, jak vlastně ještěři vznikli, a to co nám řekl samotný scénář je spíš k pláči.

Laciný scénář a katastrofální výkony herců mluví za své. Nechápu, jak se do něčeho takového mohl připlést L. Lamas, kterého znáte všichni určitě ze seriálu Odpadlík. Ani jeho role mě nedokázala přesvědčit, natož zaujmout.

A scény, kdy vojáci a teroristé stříleli, ať už na sebe nebo na raptory, byly výslovně k smíchu. Nedokážu ani spočítat, kolik zásobníků vystříleli, aniž by trefili nějakou příšeru. Hlášky typu 'šetřete municí' nebo 'ta skála je teplá to snad ne, asi ta sopka vybuchne' (při tom o scénu předtím všechny žijící postavy viděly vytrysknout oblaka prachu z kráteru) byly výslovně trapné.

Tenhle film je katastrofou sám o sobě. Nedokázal mě zaujmout vůbec ničím a smál jsem se u něho jenom z donucení (když jsem viděl ty trapné scény). Málem jsem se bouchal do hlavy proč jsem u toho vydržel až dokonce. Doporučuji všem vyhnout se mu velkým obloukem.

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat