0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 1. 2012

Quella villa in fondo al parco (1988)

Je malý, rychlý, nemilosrdný a dost nebezpečný. Hlavně vy, milé dívky, se před ním mějte na pozoru!
Profesor Awards díky svému výzkumu stvořil nového hybrida, díky kterému chce vyhrát Nobelovu cenu. Bohužel se tomuto tvorovi (napůl člověk a napůl krysa) podaří utéct na svobodu a začít šířit po celém ostrově smrt. Jeho drápy a zuby mají v sobě prudce jedovatý jed, který vás usmrtí během několika vteřin. Je hodně inteligentní a záludný, mezi jeho oběti patří především dívky. Naneštěstí se mu do cesty postaví modelka Marlis, která je na ostrově kvůli focení do prestižního kalendáře. Krysí muž jí i její tým pronásleduje a je jen otázkou času, než se i oni stanou jeho oběťmi. V tu dobu na ostrov přijíždí její sestra Terry, která se pouští společně s novinářem Fredem do hledání pohřešované sestry, která byla místní policií omylem prohlášena za mrtvou. Musí si však pospíšit, aby našla sestru vůbec živou. Krysí muž je totiž nemilosrdný a hlavně pořád dychtí po dalším zabíjení.


Český název: Krysí muž
Režie: Giuliano Carnimeo
Rok výroby: 1988
Délka: 82 min
Země: Itálie
Alternativní název: Rat Man

Hrají:
Janet Agren ... (Terry)
David Warbeck ... (Fred Williams)
Eva Grimaldi ... (Marlis)
Nelson de la Rosa ... (Rat Man)
Werner Pochath ... (Mark)
... a další

Italská produkce už zplodila velké množství nejrůznějších hororových filmů, z nichž některé patří mezi nejlepší na světě. Tento film však mezi ně určitě nepatří. Na svědomí ho má celkem neznámý režisér, který sice natočil už několik desítek filmů, ale já osobně znám jen tyto dvě komedie: Il Vangelo secondo Simone e Matteo, Simone e Matteo un gioco da ragazzi.

Jedná se o další film, ve kterém jde o nepodařený vědecký experiment, díky němuž vznikne geneticky upravený hybrid, který se vymkne kontrole a začne zabíjet nevinné lidi. Tentokrát děj probíhá na exotickém ostrově, ze kterého toho však moc neuvidíme. Většina scén se totiž odehrává v domech či tmavých koutech. Jediným větším zpestřením je fotografování na pláži nebo džungli. V hodně místech je děj nepřehledný a zbytečně dlouho prodlužovaný. Když už se dostaví akce, tak všechno uběhne strašně rychle a moc si to neužijeme.

Atmosféra ve filmu se hodně často měnila z nudné až po opravdu dusivou. Hodně tomu dopomáhal hudební doprovod, který byl směsicí italských diskotékových hitů osmdesátých let a stupňovaných tónů, které vždy prozradily blížící se nebezpečí. Bohužel však i zde musím trochu zkritizovat producenty za to, že se hudba neustále opakovala a po třiceti minutách mě to už začalo štvát.

Co se týká filmových triků, tak ty byli na průměrné úrovni. Množství krve bylo v přijatelných mezích, nedočkali jsme se žádných přehnaných efektů, kterých se mi v poslední době dostávalo v italských filmem opravdu hojně (blesky, modré opary, boj ala Metrik, apod.). Samotné ztvárnění monstra musím pochválit. Z blízka vypadal představitel krysího muže opravdu nechutně, ale v bojových scénách to už bylo mnohem horší. Při záběrech, kdy oběti leží na zemi a tvor je hryže mi to připadalo, jako by herci drželi v ruce hadrovou panenku a jenom s ní zmítali ze strany na stranu. Děvčata mi určitě potvrdí, že něco takového by však líbat v žádném případě nechtěli.

Herecký výběr musím taktéž hodně pozdvihnout. Je sice pravda, že většina herců byla tak trochu prkenná a jejich výkony byly pěkná ubohost, ale zase na druhou stranu obě hlavní aktérky podali solidní výkony. Zatímco Janet Agren nebyla zas až tak vidět, přesto dokázala docela solidně zahrát sestru zachránkyni a předvedla určitě lepší výkon než její filmový partner. Největším plusem a pro mě absolutně nejlepší byla Eva Grimaldi. Tato půvabná herečka mě dokáže okouzlit v každém filmu. Musím se však přiznat, že na její filmy by se mladší patnácti let určitě dívat neměli (nejde sice o žádné porno). I v tomto filmu se odhalila a určitě potěšila hlavně mužské publikum.

Určitě se na tento film dívat dá, ale čekal jsem od něho trochu víc. Podle mě jde o průměrný tuctový film, který díru do světa neudělal a už ani neudělá. Některé věci či scénky jsou docela solidní, ale většina filmu se táhne v nudném a předvídatelném duchu.

Hodnocení:
Za sympatickou Evu Grimaldi a ztvárnění krysího muže dávám 50%. Podle neověřených informací byl herec Nelson de la Rosa v době natáčení nejmenším žijícím člověkem na Zemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat