0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 1. 2012

Paris by Night of the Living Dead (2009)

Dokud nás smrt nerozdělí.....
Mladý pár zrovna dokončuje svůj svatební obřad a se slovy ‘‘dokud nás smrt nerozdělí‘‘ si dávají svůj první novomanželský polibek. Ani jeden z nich však netuší, že tyto slova brzy nabudou obrovskou váhu. V tu chvíli totiž do kostela vtrhne skupina podivně vypadajících lidí, kteří se vrhnou na kněze a doslova ho roztrhají na kusy. Měl to být pro oba jejich nejšťastnější den v životě, ale ten se brzy proměnil v jejich nejhorší noční můru. Celá Paříž se totiž doslova promění během okamžiku v město plné zombie, toužících po čerstvém lidském mase. Novomanželé však nejsou žádní strašpytli, a tak se s nimi bok po boku pustí do nerovného souboje. Dopomoci jim k tomu má hotový arsenál zbraní, který mají vždy po ruce!



Režie: Grégory Morin
Rok výroby: 2009
Délka: 12 min
Země: Francie

Hrají:
David Saracino
Karina Testa
Dominique Bettenfeld
Olivier Bach
Christophe Lemaire
...a další

Tento dvanáctiminutový snímek nabídne milovníkům zombie žánru opravdu ulítlou podívanou se vším všudy. Od romantických pasáží, přes pořádnou akční jízdu až po solidní speciální efekty, které jsou pastvou pro oči. Když k tomu ještě připočítáte ulítlý hudební doprovod, je vymalováno. Na tenhle kraťas jsem přišel zcela náhodou a musím říct, že toho absolutně nelituji, přestože zombie moc nemusím. Na svědomí ho má pro mne zcela neznámý začínající režisér Grégory Morin, který předvedl jasný důkaz toho, že má na to, aby natočil i celovečerní filmy.

Jeho dílo je výjimečné především svým netradičním pojetím. Máme zde šanci sledovat akční přestřelku, při které se všelijakou municí rozhodně nešetří. Zombie jsou zde koseny po desítkách, kulky sviští vzduchem ostošest a když nakonec přece jenom dojdou, je po ruce tarasnice, motorovka či pěkně nablýskaná katana. Části těl létají přes celou obrazovku ze strany na stranu a divák se po celou dobu rozhodně nenudí. Samozřejmě se tohle galapředstavení musí brát s velkou rezervou, protože je vše natočeno především s humorným podtextem. Mám samozřejmě především na mysli černý humor, u kterého se rozhodně nebudete za břicho popadat, ale příjemně strávená čtvrthodinka rozhodně nepřijde na zmar.

Asi největší doménou celého snímku jsou speciální efekty, které jsou však mnohdy rozdílné jako noc a den. Některé jsou opravdu solidně natočené a pro milovníky hororového žánru to musí být pastva pro oči, aby v zápětí obdiv vystřídal posměch, protože některé scény jsou docela trapné (viz. dopad mrtvol po pomazlení motorovkou). Asi největší laskominkou je ohánění pěkné herečky s nabroušenou katanou. Dalším srandovním počinem, který je zde k vidění jsou scény, při nichž francouzi rozhodně nešetří své historické budovy či jiné objekty.

Herečka, která si zde zahrála hlavní roli, by mohla být většině z vás docela povědomá, protože jsme ji již měli možnost vidět například ve filmu Frontière(s) nebo Entre vivir y sońar. Karina Testa má rozhodně velký talent a je jen škoda, že se dosud neobjevila ve více hororových filmech. Mnohem známější je však její herecký partner David Saracino, který si zahrál v několika známých filmech jako: The Da Vinci Code, Les Rivières pourpres II - Les anges de l'apocalypse nebo Frontier(s).

Hodnocení:
Určitě vás tenhle snímek nudit nebude a především fandové zombie žánru by si jej neměli nechat v žádném případě ujít. Těch dvanáct minut se přežít dá a určitě nebudete litovat. 70%

Žádné komentáře:

Okomentovat