0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 1. 2012

Legion of the Dead (2005)




Starověká egyptská hrobka nalezená v Mohavské poušti, vydává po čtyřech tisících letech své hrozivé tajemství.
V Mohavské poušti je nalezena prastará egyptská hrobka, která vyvolá obrovské pozdvižení. Jak se tam mohla dostat? Záhadu se vydává objasnit profesor archeologie společně s několika studenty. Ti brzy zjistí, že uvnitř hrobky leží již čtyři tisíce let mumifikované tělo egyptské velekněžky Aneh-Tet. Dříve než se studentům podaří rozluštit hieroglyfy a obrazce na zdech, probudí se velekněžka k životu a za pomoci své magie začne zabíjet nic netušící lidi. Nejprve musí oživit své mrtvé strážce a následně získat panenskou krev, která by jí pomohla ovládnout svět. 


Český název: Legie mrtvých
Režie: Paul Bales
Rok výroby: 2005
Délka: 90.min
Země: USA

Hrají:
Courtney Clonch…………..(Molly)
Claudia Lynx………………(Aneh-Tet)
Chad Michael Collins……..( Carter)
Emily Falkenstein ………..(Kevyn)
Zach Galligan ……………(Dr. Swatek)
…a další


Už je tomu nějaký ten pátek, co jsem měl tu čest vidět nějaký film od společnosti Asylum a tak přišel čas to napravit. Říkal jsem si, co může být hrozného na filmu s mumiemi a egyptskou tématikou? No po hodině a půl jsem to zjistil, a že toho je. Od svých odpadních bratříčků se však tento kousek liší alespoň v tom, že samotný nápad vypadal docela zajímavě. Nenajdeme zde žádné přerostlé obludy, které sežerou letadlo, nebo ponorku, ale docela sexy polonahou herečku, která se rozhodně neměla za co stydět. Herečka Claudia Lynx však zaujala spíše svým tělem, nežli předvedeným výkonem.

Nebudu vám však mazat med kolem huby a vykládat vám báchorky, jak je tento film úžasný a skvělý. Kromě několika povedených efektů a scén jde o podprůměrnou podívanou, kterou zřejmě ani většina nedokouká dokonce. Špatné herecké výkony jsou jen jedním z mála aspektů, které mou nelibost způsobili. Asi nejvíc mi vadili již na první pohled umělé kulisy hrobky a zmatený střih. Ten nám sice občas přichystal řadu (nechtěných) překvapení, ale něco tak chaotického se dá vidět snad jen u Asylum (viz honička s mumiemi v lese). 


Právě visáž mumií je dalším aspirantem na blbost roku. Nepříliš povedené masky a tuna hajzl-papíru nevystraší ani malé dítě. Jejich tragické pohyby při boji měli sice vypadat srandovně (nebo si to spíše myslím, že šlo o tvůrčí záměr), tak já u toho spíše kroutil hlavou. Na druhou stranu zase některé vraždící scény docela ušly. Velekněžka totiž kromě svého obnaženého těla ukázala i obdivuhodný vražedný apetit a diváci se tak dočkají hned několika „solidně“ ztvárněných mordů. 

Pokud pominu kostlivce vypůjčené ze školního kabinetu, tak vysávání duše – lidské aury vypadala v určitých okamžicích docela působivě. Když divák alespoň na chvíli odtrhne oči z nahého dívčího těla má šanci vidět příkladné béčkové rozleptání lidské tkáně, vytrhnutou páteř či srdce atd. Není toho sice mnoho, ale i tohle alespoň částečně zahřeje již značně znuděného diváka.

Asi největším průserem českého trhu bylo, že jak Řitka, tak i DVD edice vydaly ve stejnou dobu stejný film. Nevím, jestli šlo o konkurenční záměr, nebo jen neschopnost druhé jmenované, protože na jejím obalu stál úplně jiný oficiální text distributora ke stejnojmennému filmu (jenže ten je z roku 2001) a tak se „dobře“ napálilo určitě několik lidí stejně jako já. Škoda slov. Mají to dělat pořádně, když už ty DVDčka pořád zdražují.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat