0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 11. 2011

Bad Karma (2002)

Nebezpečná vražedkyně uteče z psychiatrické léčebny, aby následně terorizovala rodinu svého lékaře na malém ostrůvku.
Doktor Trey Campbell pracuje jako psychiatr ve státní nemocnici v Dardene, kde se převážně věnuje psychicky labilní pacientce Maureen, která má násilnické sklony a na svém kontě i několik mrtvých. Postupně však mezi nimi vzniká zvláštní pouto a Maureen se stává doktorem přímo posedlá. Věří, že právě on je reinkarnací Jacka Rozparovače a ona byla v minulosti jeho milenkou. Přestože je Trey omámen její krásou a inteligencí, drží si od ní raději jistý odstup. Jednoho dne si vezme dovolenou a společně se svou ženou a dcerkou odjede na malý ostrov. Maureen využije jeho nepřítomnosti a podaří se jí z kliniky utéct díky nepozornosti nemocničního personálu. Při svém útěku stačí ještě zabít několik osob, ale touha po svobodě a její inteligence nakonec utiší její zabijácké choutky a ona se nepozorovaně dostane do blízkosti své velké lásky. Doktor Trey a především jeho rodina se tak ocitají ve velkém nebezpečí, protože psychicky narušená žena je rozhodnutá odstranit všechny, kdo jí stojí v cestě za štěstím.

Babičky dobíjejte přesně! (1983)

Kupte si svou babičku!
Společnost Biotex vynalezla revoluční výrobek: robota Babičku, který dokáže zastat všechny domácí práce a navíc i skvěle motivuje svou rodinu ke splnění svých cílů. Tato novinka se brzy uchytí ve většině domácností, protože jen málo kteří rodiče mají čas starat se o své děti a chod domácnosti. Najdou se však i tací, kteří moderní technologii nevěří a obejdou se bez ní. Jednou takovou rodinkou jsou i Loudovi. Otec hraje v orchestru na housle a matka pracuje ve vědecké laboratoři. Doma však mají hotovou divočinu. Na své děti nemají příliš volného času a v jejich domě to pomalu vypadá jak na smetišti. Po dlouhém uvažování se nakonec přece jen dohodnou a pořídí si svou babičku Rózu 350 GLS. Díky předem zvolenému programu se začne o všechny členy rodiny starat s největší pílí a láskou, vaří orientální jídla a motivuje všechny k lepším výsledkům. Jenže je tu jeden problém na který nikdo nepomyslel. Babička dokáže rozeznávat pouze dvě věci: „co je dobré pro její rodinu a co není“. Ve chvíli, kdy sousedovic robo-babička Carmen začne podnikat záškodnické akce na jejich pozemku, je Róza připravena na odvetu. Vše začne rozbitými okny, převrácenými popelnicemi, ale později se začne přiostřovat. Každá další zákeřnost je totiž považována za útok na jejich rodiny a ty se přece musejí bránit za každou cenu! Tedy i za eliminaci jejich jednotlivých členů!

B.T.K (2008)

SVÁZAT. MUČIT. ZABÍT.
Dennis Rader se snaží být vzorným manželem, otcem i předsedou chrámového zboru. Mimoto také pracuje u městské bezpečností služby a svou práci svým způsobem opravdu miluje. Jenže tohle je pouze jeho světlejší stránka. Ve volných chvílích se totiž promění ve vraždící monstrum, které vyhledává bezbranné ženy, aby na nich mohl ukojit své zvrácené choutky. Jeho heslem je ‘‘Svázat, Mučit, Zabít!‘‘.

29. 11. 2011

999-9999 (2002)

Vytoč tohle číslo a něco si přej! Jediné co po tobě za to druhá strana bude chtít, je tvůj život.
Skupina rebelských studentů pod vedením Suna provádí na střední škole ve městě Phuket řadu nejrůznějších vylomenin, kterými baví ostatní žáky. Poté co odhalí zajímavou erotickou sbírku ředitele školy je kontaktuje místní tlouštík Moo, který se snaží vetřít do jejich party za každou cenu. Nejprve je odmítán, ale poté co jim prozradí, že na jejich školu nastoupila nová studenka je vzat na milost. Rainbow jak se dívka jmenuje, totiž zrovna přestoupila ze školy, na které nedávno za podivných okolností zemřela mladá dívka. Za pomoci menšího triku se partičce podaří dívku nalákat k Sunovi do bytu a chtějí po ní vědět skutečnou příčinu dívčina úmrtí. Rainbow jim poví podivnou historku o záhadném telefonním čísle 999-9999, které vám splní jedno přání. Teenageři jí zprvu nevěří a dělají si z ní legraci, ale když začnou jeden po druhém záhadně umírat je ostatním jasné, že za vším musí být ono prokleté číslo. Rychle musejí přijít na to, jak smrt obelstít, jinak se můžou rozloučit se svým životem definitivně jednou provždy.

976-EVIL (1989)

Z temnot do světla, přichází váš hororskop pro tuto temnou bouřlivou noc.
Vytočte "666" a dozvíte něco ze svého osudu.
Vítej v jeskyních neznáma, jsem pán temnot, průvodce tvým osudem...

Podivín Hoax bydlí se svou nábožensky založenou matkou a jediné co mu dodává chuť do života je jeho rebelský bratranec Spike. Ač ve škole patří mezi nadané žáky, stává se často terčem šikany party výrostků, kteří jej pronásledují na každém kroku. Přestože nemá zrovna nejlehčí život, tak má spoustu snů, které by chtěl proměnit ve skutečnost. Jednoho dne najde v pokoji svého bratrance podivný letáček s telefonním číslem, kde se může dozvědět svůj horrorskop. Ve sluchátku se ozve tajemný hlas, který mu svými slovy vlije novou krev do žil. Sice ho nabádá k podivným krokům, ale odměnou mu mají být nezplněné sny. Během krátké chvíle se Hoax začne měnit, ale rozhodně ne k lepšímu. Cítí obrovskou sílu změnit svůj dosavadní život a pomstít se všem, kteří mu kdy ublížili. Má to však jeden háček! Pekelný hlas z telefonu totiž po něm žádá takovou maličkost. Jeho duši.

7 jours du talion, Les (2010)

Znásilnil a zabil mu jeho osmiletou dceru. Nyní to bude on, kdo okusí hněv pomstychtivého otce!
Doktor Hamel pracuje jako chirurg ve městě Drummondville, kde žije společně se svou manželkou a dcerkou Jasmine v útulném domě. Společně vedou spokojený život až do onoho osudného dne, kdy jeho osmiletá dcera odejde na odpolední vyučování, ale do školy už nedorazí. Bruno společně s policií začne pátrat, kam mohla zmizet jeho holčička a ještě týž den objeví na pokraji lesa hrůzný objev. Její bezvládné tělo naleznou zubožené se známkami znásilnění a v tu chvíli se doktorovi zhroutí celý svět. Policie vraha sice brzy dopadne, ale zhrzený otec rozhodně nechce čekat na soud, který by ho poslal jen na několik let do vězení. V hlavě se mu zrodí šílený plán pomsty, který se rozhodne zrealizovat. Násilníka unese a následně jej vězní v opuštěném domku u jezera. Zde si nechal zhotovit chirurgický stůl, na kterém jej hodlá během následujících sedmi dní mučit a následně i zabít, aby tak dokonal svou pomstu a ukojil rostoucí hněv. Přestože s ním někteří policisté sympatizují, mají za úkol jej najít dřív, než provede svůj hrozný čin. Nebude to však jednoduchá záležitost, protože doktor po sobě nezanechal žádná vodítka. Každý však udělá jednou nějakou chybu!

63-fun-go (2009)

Bonusový materiál k filmu Tokyo Gore Police, aneb co šíleného se dá ještě vymyslet!
Tento krátkometrážní snímek není ani tak volným pokračováním Tokyo Gore Police, jako spíše jeho bonusovým materiálem, který ještě více rozšířil obzory fanouškům této morbidní podívané. Na začátku se zrychleně podíváme na všechny podstatné momenty, které se v celovečerním filmu odehráli, přivítáme pohlednou Ruku a navštívíme pověstný bordel a jeho mutantky. Následně omrkneme jednu reklamu s pořádnou dávkou černého humoru (zde nám nabídnou jak co nejlépe naložit s pozůstatky mrtvých členů rodiny) a potom nás čeká několik krátkých kapitol, ve kterým prožijeme pár minut s několika vedlejšími postavami. Jak jinak všechny se budou odehrávat v podobném duchu jako minule.

28. 11. 2011

5ive Girls (2006)

Církevní škola jako semeniště zla, které se rozhodlo zmocnit pěti dívek, jenž ovládají nadpřirozené schopnosti.
Alex je problémová dívka, kterou se otec rozhodne poslat do nápravné katolické školy Sv. Marka. Tato dívčí škola má sice pochybnou pověst, ale její otec věří, že udělal správnou věc. Společně s ní jsou zde ještě další čtyři studentky: Mara, Cecilia, Leah a Connie. Každá z dívek vládne nějakou silou, kterou jejich okolí nechápe a považuje je za nebezpečné. Brzy je však více než jasné, že pobyt zde rozhodně nebude procházkou růžovým sadem. Místní ředitelka ráda šikanuje, rozdává tělesné tresty a kdokoliv se jí postaví, tak toho čeká jen bolest a utrpení. Dokonce i místní učitel, kněz Drake z ní má strach. Alex i ostatní studentky brzy zjišťují, že tohle místo rozhodně není žádným svatostánkem. Všude kolem je cítit přítomnost zla a některé z nich dokonce vidí přízrak neznámé dívky, který se jim snaží něco naznačit. Co se skrývá ve třetím patře, kde mají zákaz vstupu? Jaké tajemství skrývají zdejší zdi? Jak se můžou ubránit pekelným silám, které se jich snaží zmocnit?

5150, Rue des Ormes (2009)

Hledat pomoc v tomto domě, byl ten nejhorší nápad v jeho životě! Zdejší rodinka totiž uznává jen své zákony a všechny hříšníky trestá pěkně po svém.
Pověrčiví lidé věří, že pokud vám přeběhne přes cestu černá kočka, nevěstí to nic dobrého. I tento film se drží tohoto pořekadla a hlavní hrdina Yannick brzy pozná na vlastní kůži, že slídit u cizích lidí se nemá. Poté co má nehodu na kole se rozhodne vyhledat pomoc v jednom z domů na ulici číslo 5150. Jeho majitelem je postarší taxikář Jacques Beaulieu, který mu nabídne pomoc. Jenže místo toho aby Yannick počkal venku před domem, rozhodne se nepozván vejít do domu. Tím však udělal největší chybu ve svém životě, protože je pochvíli napaden rozzuřeným majitelem, který jej násilím zavře v jednom z pokojů. Během následujících dní se mladík seznámí se všemi členy této pomatené rodiny. Ta hlásá, že má boží poslání očistit svět od všech hříšníků a podle krvavých stop v pokoji je jasné, že zde se svými hosty rozhodně nejednají v rukavičkách. Přestože se Yannick pokusí několikrát utéct, jsou jeho pokusy vždy marné a pomatená rodinka mu v tom zavčas zabrání. Nešťastníkovi tak zbývá jediné, musí se podřídit místním zvykům a pokusit se odhalit všechny slabiny jednotlivých členů.

5 minut ve tmě (2001)

Kratoučký amatérský snímek, který dostal řadu ocenění.
Jedná se o kratičký film založený na pravdivých událostech, který natočil Karel Coma a objevil se na internetové televizi iDnes tv. Patřil do filmového cyklu hororových filmů, které byly ten večer uvedeny. Mezi další patřili Choking Hazard, Černobílý den, Námět a Řeka.

4th Floor, The (1999)

Sousedé někdy dokáží být i pěkné svině!
Jane zemře teta a tak se rozhodne nastěhovat do jejího bytu. Zprvu dobrý nápad však záhy dostává trhliny, když zjistí, že bydlet zde rozhodně nebude žádný med. Její rekonstrukce bytu totiž vadí někomu z nájemníků, který se s ní pustí do otevřené války. Nejprve jde jen o rozhněvané klepání na strop a zvonění u dveří, které později vystřídají výhružné dopisy, ale postupem času dojde i na fyzické násilí s úmyslem vystrašenou dívku zabít. Vše nasvědčuje tomu, že za vším musí být záhadný nájemník ze čtvrtého patra, který bydlí přímo pod ní. Jenže kdo to jen může být? Doteď totiž odsud nikdo nevyšel! Jane však nehodlá čekat, než jí terorizující cizinec sáhne na život a začne pátrat po jeho totožnosti. U policie se pomoci dočká jen těžko a tak jí nezbude nic jiného, než vzít vše do svých rukou.

2 wol 29 il (2006)

Každé čtyři roky musí někdo zemřít!
Ji-yeon pracuje jako noční výběrčí mýtného. Nejde o nějak náročnou práci, ale dost jí psychicky vyčerpává. Jedné noci vypadne proud zrovna ve chvíli, kdy se k její budce přižene černé auto. Dívka nevidí šoférovi do tváře, ale když jí podá zakrvácený lístek doslova se skácí k zemi. Když o svém zážitku vypráví své přítelkyni, tak ta z ní má legraci a její historku jí nevěří. Jenže od té doby začne mít Ji-yeon divné noční můry, ve kterých jí neustále pronásleduje popálená žena. Když jí navíc navštíví dva detektivové, kteří vyšetřují vraždu jiného výběrčího, vzpomene si na hrůznou historku, která se odehrála před několika roky. Tehdy 29. února havaroval poblíž místa, kde pracuje, vězeňský autobus a jedna žena tam údajně uhořela. Její ostatky se nikdy nenašly, ale od té doby se prý každé čtyři roky vrací duch vražedkyně, který touží po pomstě. Když během následujících dní zemře několik dalších osob je Ji-yeon přesvědčená, že právě ona bude další na řadě.

25. 11. 2011

1942 (2005)

Ztracení japonští vojáci, tajemný ženský hlas a otázka ,,proč to vůbec někdo natočil''.
Někde v Malajské džungli se při útoku na most ztratilo nezávisle na sobě pět japonských vojáků svým divizím. Osud je svedl dohromady a i přes jejich různé povahy a hodnosti jsou nuceni spolupracovat, aby se jim podařilo projít džunglí bez dalších ztrát na životech. Něco není s tímto místem ale v pořádku. Slyší podivný ženský hlas a několikrát v mlze spatřili i ženskou postavu. Přestože mají kompas, bloudí pořád dokola a brzy zažijí další strasti. Džungle je plná různých nástrah - min, bažin, nepřátelských spojeneckých vojáků či pijavic. Dokáží najít svou divizi, nebo podlehnou v džungli díky své vzájemné nedůvěře a nesnášenlivosti. Mají halucinace a bujnou představivost, nebo je to všechno pravda? Kdo je ta tajemná žena a proč bloudí pořád v kruhu?

13th Sign, The (2000)

Strážce měsíční brány se chce vrátit na Zemi a Lany je jediná, kdo ho může zastavit.
Lany sužují děsivé sny z minulosti. Před patnácti lety její otec zastřelil patnáct lidí a nakonec obrátil zbraň proti sobě. Proto se rozhodne po letech vrátit se do vesničky, kde došlo k této tragédii, aby zjistila důvod otcových činů. Brzy poodhalí hrozivé tajemství, které místní občané skrývají, kteří pořádají v lese tajemný rituál. Z jeho pomocí chtějí otevřít cestu démonovi Dravelovi, strážci měsíční brány. A právě Lany je klíčem k jeho svobodě a zároveň jediná, která to může všechno zastavit. S pomocí nového přítele Rileyho se postaví stoupencům démona a tím začíná krvavý boj, při kterém potečou ,,litry krve‘‘.

13Hrs (2010)

Nemohla si vybrat horší čas na návštěvu své rodiny, která žije uprostřed hlubokých lesů. Ve stejnou dobu se totiž jejich dům stane terčem krvelačné bestie, která touží po čerstvém lidském mase.
Sarah se po dlouhé době rozhodne navštívit své rodiče a bratry, kteří žijí sami uprostřed lesů. Svůj návrat si však nemohla hůře načasovat. Nejenom že její matka odjela na několik dní pryč, ale něco zlověstného visí ve vzduchu. Zatímco její tři bratři a několik kamarádů pořádají mejdan ve stodole, vnikne do jejich domu krvelačná bestie, která má nezkrotnou touhu zabíjet. Poté co se teenageři rozhodnou pokračovat v opíjení se v domě, naleznou svého nevlastního otce v kaluži krve a roztrhaného na kusy. Propuká panika, která vyvrcholí hromadným úprkem na půdu před podivným tvorem, který touží po lidském mase. Sarah společně s ostatními musejí rychle vymyslet plán, jak z domu utéct dřív, než je nezvaný host dostane jednoho po druhém.

13B: Fear Has a New Address (2009)

Nikdy si nekupujte byt s číslem 13!
Stavební inženýr Manohar si společně se svým bratrem vezmou půjčku, aby své rodině zajistili pohodlné bývaní. Nastěhují se do velkého domu a jejich hnízdečkem se stane byt číslo 13B. Jenže zanedlouho se kolem Manohara začnou dít divné věci. Jako by se mu smůla přilepila na paty. Ke všemu se stanou všechny ženy v domácnosti doslova posedlé novým televizním seriálem, který vždy začíná v 13.00 na kanále 13. Ze začátku je nechápe a má jim za zlé, že pořád jen vysedávají u televize, ale když náhodou shlédne jeden díl zjistí, že postavy z televize prožívají autentické momenty jako on sám. Vše co se odehraje na obrazovce se zanedlouho skutečně stane. Zpočátku má sice jisté pochyby, ale když začne jít do tuhého a jeho žena málem zemře je mu jasné, že byt ovládají nadpřirozené síly. Se vším se svěří svému známému inspektorovi Shivovi a společně začnou pátrat po tvůrcích podivné telenovely. K jejich zděšení však zjistí, že žádný takový pořad neexistuje. Vše musí mít nějakou spojitost s bytem 13B a jeho minulostí. Krůček po krůčku začnou odkrývat děsivé tajemství, které bylo ukryto 30 dlouhých let.

13 game sayawng (2006)

Stačí splnit třináct úkolů a bude z tebe milionář. Záleží jen na tobě co všechno jsi schopný, pro ty peníze udělat.
Pusit ,,Chit‘‘ právě ztratil práci, odtáhli mu auto kvůli neplacení splátek, jeho bankovní konto je na nule a své matce lže o svém osobním životě. Právě jeho osobní život se mu má dnes změnit. Někdo mu zavolá na mobil a oznámí mu, že byl vybrán do velice zvláštní soutěže. Musí splnit třináct úkolů a pokud se mu to podaří, tak vyhraje 100 000 000 bahtů. Nesmí však nikomu prozradit, jakou hru hraje a ani pátrat, kdo stojí v pozadí. Pokud však nějaký úkol odmítne, nebo někdo zjistí o co jde, tak nedostane nic. Pusit tak rozehraje nejpodivnější a nejkrutější hru svého života, která ukáže čeho všeho je člověk schopný pro peníze.

12 Days of Terror (2004)

Pobřeží New Jersey se po dvanáct dní stane terčem lidožravého žraloka, který zde rozpoutá opravdovou hrůzu a utrpení.
Děj se odehrává v roce 1916 u pobřeží New Jersey. Alex pracuje jako plavčík na pláži, ale tajně sní o lépe placené práci. Jednoho dne je ve vodě napaden jeden z plavců žralokem a na následky svého zranění brzy poté umírá. Alex se snaží starostu přesvědčit, že má uzavřít pláže, ale ten s ním nesouhlasí, protože právě začíná sezóna a pláže se plní turisty. Je přesvědčen, že žralok už nezaútočí, ale šeredně se mýlí. Netrvá to dlouho a žralok má na svědomí několik dalších životů. Alex společně s mužem přezdívaným Kapitán vyráží na lov žraloka, ale ten je mazanější než se na první pohled zdá. Kolem pláží je postavena obrovská síť, která má žraloka držet dál od pláže, ale tento nebezpečný predátor si dokáže nalézt skulinu a opět začne rozsévat hrůzu a utrpení.

1000 Year Sleep (2007)

Za neopatrnost se platí smrtí!
Snad každá dívka už někdy v životě uslyšela od svých rodičů věty typu: nebav se s cizími lidmi, nebo nikdy nevěř nikomu koho moc neznáš. Většinou však zakázané ovoce nejvíc chutná a tak se tyhle rady neberou vážně, ale měly by. V tomto krátkém snímku doplatí čtyři mladé ženy za svou nerozvážnost a neopatrnost.

24. 11. 2011

AVH: Alien vs. Hunter (2007)

Takhle to dopadá, když se špatný film napodobuje ještě mnohem horším!
Novinář Lee Cussler žije v malém horském městečku, kde se toho nikdy moc neděje. Jednoho dne však z nebe spadnou dvě ohnivé koule a narazí do země nedaleko od něj. V tu chvíli je pro něj život změní k nepoznání. Společně s několika dalšími obyvateli je napaden podivným mimozemským tvorem, který je nejen strašně rychlý, ale i smrtelně nebezpečný. Brzy je několik z nich po smrti a ostatní se zoufale pokusí o útěk. Jenže to není jediné nebezpečí které na ně dnes čeká. Nečekaně se totiž na scéně objeví i druhý podivný tvor, který se jak se zdá pokouší zabít toho prvního. Naneštěstí jsou však pro něj i lidé velmi lákavé cíle a tak brzy má Lee a spol v patách oba zabijáky. Jejich jedinou nadějí se stává mrzutý lovec medvědů Valentine, který se jim jako jediný může postavit.

Autumn (2009)

Zákeřný virus zabije po celém světě většinu lidské populace a promění je v krvežíznivé zombie. Další z řady tuctových filmů, které si klidně můžete nechat ujít.
Tento rok sebou podzim kromě opadávání listí ze stromů přinesl i záhadný virus, který během pár hodin zabije většinu lidí na celém světě. V jednom městě se skupina přeživších pokusí shromáždit a dohromady vymyslet plán, jak se s nastalou situací co nejlépe vyrovnat a začít nový život. Jenže nikdo z nich netuší, že je zanedlouho čekají mnohem větší problémy o kterých se jim nezdálo ani v těch nejhorších snech. Mrtví začnou po nějakém čase opět ožívat, ale už z nich nejsou normální lidé jako předtím nýbrž krvelačné zombie. Tyto nemrtvé neskutečně přitahuje světlo a jakýkoliv zvuk či hluk. Jedinou záchranou před nimi je utéct do těžko přístupných, nebo vzdálených míst, ale dá se před nimi schovávat navždy?

Asylum (2008)

Tvé noční můry se brzy stanou skutečností!
Madison přijíždí na univerzitu, kde nedávno spáchal její bratr sebevraždu. Právě začíná nový semestr a tak poté co se ubytuje na místní koleji se seznámí s novými spolužáky. Po nutné prohlídce školy a přilehlých budov uspořádají mladí teenageři seznamovací akci. Při ní zabrousí do historie školy a zjistí, že zde kdysi bylo výchovné zařízení, které vedl doktor Burke. Ten zde prováděl na svých pacientech oční lobotomie, aby jim z hlavy vyhnal zlé myšlenky. Pacienti se ovšem vzbouřili a doktora zabili. Od té doby se traduje pověra, že šílený doktor bloumá po chodbách starého křídla a čeká až mu někdo otevře cestu za svobodou, aby mohl pokračovat v započatém díle. Šestice studentů nedbá varování a otevírají uzavřené prostory prokletého místa. Netuší, že za svůj nerozvážný čin brzy zaplatí svým životem. Někteří z nich zcela zmizí ze světa Madison začíná tušit, že hrůza před kterou je varoval starý údržbář je skutečná. Doktor se dostal na svobodu a už ho nic nedokáže zastavit.

Arang (2006)

Solný dům skrývá děsivé tajemství z minulosti, které nyní pomalu vyplouvá napovrch.
Policistka So-young je povolána k podivné vraždě muže, jehož ohořelé tělo bylo nalezeno v jinak neporušeném bytě. Zde se také seznamuje se svým novým parťákem Hyun-kinem. Případ se stává pro oba opravdu tvrdým oříškem, protože kromě podivného emailu o Solném domě nenajdou žádnou jinou stopu. Když však během následujících dní zemře několik dalších mužů, začnou oba detektivové pomalu skládat střípky záhady pěkně dohromady. Všichni muži totiž měli společnou minulost. Jak se zdá, všechno má nějakou spojitost s jistou dívkou, která záhadně zmizela před devíti roky. Mstí se snad její duch, nebo za tím stojí někdo, kdo se snaží zjistit, kam se dívka poděla?

Arachnia (2003)

Po pádu meteoritu se z hlubin země vynoří gigantičtí pavouci, kteří zabijí vše, co se jim postaví do cesty.
Univerzitní profesor Mugford a jeho studentský tým letí do Arizony na naleziště vykopávek. Během letu však Zemi zasáhne déšť´ meteoritů, který způsobí obrovskou tlakovou vlnu a následný pád letadla uprostřed lesů. Naštěstí nikdo neutrpí vážnější zranění a tak se vydávají najít známky civilizace až narazí na osamocené lidské obydlí. To vlastní postarší farmář, který jim vypráví podivný příběh ze svého dětství, kdy se v okolí údajně vyskytovali obří pavouci. Profesor ani ostatní mu samozřejmě nevěří, ale brzy na vlastní kůži poznají, že muž mluvil pravdu. Pád meteoritu uvolnit průchod do obrovské hlubinné jeskyně, ve které žijí gigantické pavoučí nestvůry, které mají nyní volnou cestu a obrovský hlad.

Apartment 1303 (2007)

Proč v tomto pokoji umírá tolik dívek?
Poté co Sayaka z nepochopitelných důvodů spáchá sebevraždu skokem z balkónu, začne starší sestra Mariko pátrat po příčině jejího rozhodnutí. To co zjistí jí však zasáhne stejnou ranou, jako její smrt. Byt 1303 na třináctém poschodí má za sebou opravdu děsivou minulost. Během několika let zde podobným způsobem zemřelo hned několik dalších dívek. Ačkoliv Mariko není pověrčivá a na nadpřirozené síly nevěří, brzy se setkává s tvrdou realitou. Pokoj 1303 je zcela v moci velké koncentrace zla a zloby, které ze svých spárů nepustí nikoho živého. Především pak když jste žena!

Aparecidos (2007)

Hodně lidí si píše svůj tajný deník, ale jen málokdo v něm popisuje brutální vraždu!
Sourozenci Marlena a Pablo přijíždí do jedné z argentinských klinik, aby zde podepsali patřičné dokumenty, které dovolí lékařům odpojit od přístrojů jejich otce. Toho už léta neviděli, takže Marleně toto rozhodnutí nečiní žádný problém, ale její bratr s tím nesouhlasí. Pod sestřiným nátlakem a slibem, že ho vezme do rodného domu však nakonec podepíše i on. Vezmou si otcovo auto a vyráží na dlouhou cestu. Během jízdy nalezne Pablo podivný deník, jehož obsah ho velice zaujme. Je v něm detailně popsána vražda jedné rodiny, která se odehrála před dvaceti roky. Mladík je rozhodnutý obhlédnout místo činu, sestře nic neřekne a se štěstím se mu skutečně podaří dorazit k popsanému hotelu. Jenže nemá ani nejmenší tušení, čím vším si zde budou muset oba projít. Navzdory logickému chápání se během noci začne ve vedlejším pokoji odehrávat děsivá scenérie přesně tak, jak byla popsána v deníku. Vyděšení sourozenci začnou postupně odhalovat děsivou pravdu, která nikdy neměla vyplout napovrch.

Anime perse (2006)

Uprostřed džungle stojí ženská věznice, která se stává peklem pro všechny, kteří se do ní dostanou.
Hluboko v džungli je ukrytá před světem ženská věznice. Ďábelské místo kterému velí sadistická ředitelka, která má ve velké oblibě fyzické tresty a její svěřenkyně zde zažívají opravdová muka. Právě zde přijali tři nové dívky, které nemají absolutně tušení, kam se to dostaly. Brzy však na vlastní kůži poznají brutální zacházení dozorkyň, které dívky tvrdě trestají za každý prohřešek a mnohdy tohle nelidské zacházení končí smrtí některé z nich. Existuje však i způsob jak si pobyt zde ‘‘zpříjemnit‘‘. Pěkné dívky jsou nuceny pracovat v místním nevěstinci, kde se snaží uspokojit zvrhlé choutky místních zákazníků. Až do dnešního dne všechno fungovalo jako na drátku a tyto pochybné kšefty a nelidské zacházení zůstaly utajené před širší veřejností. Jenže nová dívka Jennifer se nehodlá smířit se svým osudem a je rozhodnuta odsud utéct. Netuší však, že tenhle nápad bude její nejhorší noční můrou.

Animals (2008)

Zapomeňte na klasické vlkodlaky!

Jarrett je obyčejný stavební dělník, který chodí docela často do práce pozdě. Po šichtě si vždycky zaskočí na pár drinků do baru, který vlastní jeho kamarád Jules. Jeho stereotypní život se však jednoho dne zásadně změní, a to ve chvíli, kdy do baru vejde pohledná blondýnka Nora a začne s ním flirtovat. Jarrett podlehne jejím svodům a nechá se vtáhnout do její láskyplného objetí. Prožije s ní několik žhavých nocí a zdá se, že konečně našel smysl svého života. Jenže tato idylka netrvá dlouho, protože Nora skrývá děsivé tajemství, které ho může stát život. Ona totiž ve skutečnosti není obyčejný člověk a navíc patří jinému muži. Tím je záhadný cizinec Vic, který má strašně rád lidské maso a pro jeho získání je ochotný udělat cokoliv. Pokud si chce Jarrett svou lásku udržet, bude o ní muset bojovat na život a na smrt v souboji, ve kterém má jen velmi malou šanci na úspěch.

Ángel exterminador, El (1962)

Velice zvláštní mexický film, který má své osobité kouzlo.

Majitel honosného sídla Edmundo Nobile a jeho žena se rozhodnou uspořádat večeři pro dvacet významných hostů. Jedná se o společenskou smetánku, kterou tvoří aristokrati, boháči a různí umělci. Ještě před začátkem akce za podivuhodných událostí odchází z domu veškeré služebnictvo bez udání důvodu. Všichni kromě majordoma. Proběhne večeře plná společenského bontonu a chvilka rozptýlení v podání umělkyně Blancy, která na klavír (či piano) zahraje sonátu od Paradisiho. Od té chvíle by se dalo čekat, že se všichni rozejdou do svých domovů, ale nestalo se tak. Nikdo ale neodešel, protože nechtěl porušit společenskou etiku, nebo z jiného důvodu. Společně ulehli v salonku a zůstali do rána. Ale i následující den zůstanou v domě a nikdo z nich nechápe proč. Je za tím snad nějaká tajemná síla, nebo si s nimi hraje jejich vlastní svědomí a představivost? Začíná docházet jídlo i voda, propukne hysterie a vzájemná nesnášenlivost. Ze smetánky se stávají ztroskotanci, kteří jsou uvězněni v jedné místnosti a z nějakého důvodu se jim prostě nechce pryč. Sledujte podivný osud dvaceti tří lidí, kteří jsou hlavními aktéry tohoto surrealistického filmu.

23. 11. 2011

Anamorph (2007)

Těla obětí používá k dokončení svých mistrovských děl.

Detektiv Stan Aubray neprožívá poslední roky svého života zrovna nejšťastněji. Před pár roky dopadl sériového vraha, který byl znám pod názvem Strýček Eddie. Tento vrah zabíjel své oběti velice promyšleným a brutálním způsobem, který mnohé fascinoval. Bohužel jeho poslední obětí byla mladá žena, která zemřela Stanovi v náručí a on od té doby podlehl depresím, výčitkám svědomí a stáhl se do ústraní. Od té doby byl jen nevýrazným členem policejního sboru. Vše se však již brzy změní. Společně se svým kolegou Carlem je povál k vraždě, která se stala v jednom hotelu. Vrah se zřejmě nechal inspirovat Eddiem a začne zabíjet své oběti ještě dokonalejším způsobem. Jde o takzvanou Anamorfózu, sestavování kusů těl, které napodobují tvar i vzhled různých obrazů si tvarů. Mrtví začnou přibývat a pokaždé nechá záhadný vrah nějakou stopu, která má Stana navést na jeho stopu. Jenže je vždy o krok napřed a policisty začíná dohánět k šílenství. Dokáže ho vůbec někdo zastavit? A jaký smysl mají jeho vraždy? Pokud vůbec nějaký.

Anaconda III (2008)

Vyměnil červené plavky za loveckou pušku a místo balení holek na pláži se vydal ulovit obrovskou Anakondu.

Pan Murdoch přijíždí do výzkumné laboratoře, aby zjistil, jak pokročili jeho zaměstnanci ve výrobě nového léku na rakovinu. Nešťastnou náhodou uteče z laboratoře geneticky upravená anakonda, která na své cestě za svobodou zabije většinu personálu. Na pomoc přijíždí speciální tým lovců pod dočasným vedením kapitána Groznyho. Doktorka Amanda Hazeová se vydává s lovci na lov hada, protože by jim mohla být nápomocná. Obrovská Anakonda je velice chytrá a nelítostná. Začne si s nimi hrát na kočku a na myš, dokonce jich několik zabije. V tu chvíli přichází na scénu vyhlášený lovec a zároveň velitel lovců Hammett. Schyluje se k poslednímu boji, z něhož může vyjít jen jediný vítěz.

Amsterdamned (1988)

V amsterdamských vodních kanálech začne řádit záhadný zabiják.

Amsterdam začínají děsit zprávy o podivných vraždách poblíž městských vodních kanálů. Případu se ujímá inspektor Visser, který se společně se svým týmem pouští do vyšetřování. Bohužel však nemají žádnou kloudnou stopu, kromě svědectví jedné bezdomovkyně. Ta tvrdí, že z vody vylezla nějaká černá příšera. Policisté jsou bezradní, starosta žádá okamžité výsledky, protože právě začíná turistická sezona a mrtvol začne přibývat. Zlom přichází ve chvíli, kdy záhadný vrah udělá chybu. Rozbitý potápěčský hloubkoměr tak dává alespoň jistotu, že vrahem je člověk z masa a kostí. Jenže nalézt psychopata uprostřed sítě vodních kanálů, je jako hledat jehlu v kupce sena a tak nezbývá nic jiného, než počkat až udělá vrah další kiks.

American Psycho 2: All American Girl (2002)

Co chce, to dostane a běda když se jí někdo postaví do cesty!

Patrick Bateman zemřel za velice podivných okolností ve svém bytě a FBI si tak může ze svého seznamu odškrtnout dalšího sériového vraha. Nikdo však netuší, že jeho smrt má na svědomí malá dívka Rachael, které se podařilo jako jediné přežít jeho zvrácené choutky a nepozorovaně unikla. Jenže tato událost jí navždycky poznamenala a zcela změnila její chování. Dnes již dospívající dívka studuje na prestižní škole a jejím snem je stát se asistentkou profesora Starkmana, který jí může otevřít brány k FBI. V cestě jí však stojí další tři tvrdí konkurenti v boji o toto místo a Rachael se rozhodne jít za svým cílem za pomoci všech dostupných prostředků. Talentovaná dívka vymyslí ďábelský plán jak se zbavit všech svých soků a brzy začnou za záhadných okolností mizet někteří studenti i školní personál.

Amazonia: The Catherine Miles Story (1985)

Po zavraždění svých rodičů je Catherine nucena žít v táboře lovců lebek. Přestože se přizpůsobila jejich zvykům neustále myslí na jediné: Krvavou pomstu!

Catherine právě ukončila své studia v Anglii a vrací se za svými rodiči do Brazílie, kde se narodila. Její otec tam vlastní velkou kaučukovou plantáž. Na uvítanou jí připraví narozeninovou párty, protože slaví své osmnáctiny. Na druhý den vyráží se svými rodiči na projížďku po Amazonce, která se změní v tragédii. Při zakotvení v jedné tiché zátoce jsou ze zálohy napadeni, oba rodiče umírají a Catherine se stává zajatkyní lovců lebek. Ti ji odvedou do své vesnice, kde je s nimi nucena žít. Přes marnou snahu utéct se nakonec přece jen smíří se svým osudem a přizpůsobí se zvykům domorodců. Ve svém nitru však pořád cítí smutek a jediné, co ji drží při životě, je neuvěřitelná touha po pomstě. V kruté divočině musí přetrpět nejen ponižující chování domorodců, ale i nástrahy, které jí připraví sama příroda.

Amazing Colossal Man, The (1957)

Po výbuchu plutoniové bomby začne Glenn růst do enormních rozměrů. To má velký vliv na jeho psychický stav a agresivní chování.

Americká armáda zkouší ve vojenském areálu testování plutoniové bomby. Glenn Manning společně s ostatními vojáky vše pozoruje z krytu. Náhle se však na obloze objeví malé letadlo, které se zřítí nedaleko od nich. Glenn nedbá varovné odpočítávání a pokusí se zraněného pilota zachránit. Nestačí však doběhnout ani do poloviny, když bomba vybuchne. Jeho tělo je vystaveno radiaci a z větší části má hrozné popáleniny. V kritickém stavu je převezen do nemocnice, kde mu doktoři nedávají žádnou šanci na přežití. On se však zázračně během několika dní uzdraví a jeho popálená tkáň se začne regenerovat. Má to však jeden háček! Radiace způsobí, že začne růst do enormních rozměrů. Vědci se snaží nalézt látku, která by buďto růst zastavila, nebo jej dokonce dokázala zmenšit do původní velikosti. Glenn však neunese tíhu situace a začne být čím dál víc agresivní. Dojde to až tak daleko, že začne ničit a drancovat nedaleké Las Vegas. Jeho bývalým přátelům z armády tak nezbývá nic jiného, než se jej pokusit zastavit za jakoukoliv cenu.

AM1200 (2008)

Jeden z nejlepších krátkometrážních filmů všech dob. Sam zpronevěří peníze své firmy a vydává se na útěk. Po cestě však zabloudí a ocitne se před záhadnou rozhlasovou stanicí AM1200. Tím však jeho problémy teprve začínají a on prožije svou nejhorší noční můru.

Sam Larson zpronevěří peníze své firmy a dovede svého šéfa k sebevraždě. Poté urychleně nasedne do auta a ujíždí co možná nejdále. Pokaždé když uvidí projíždět policejní vůz, dostane málem infarkt, ale to ještě netuší, co ho potká večer. Všechno začalo tím, že několikrát špatně odbočil a dostal se mimo určenou trasu. Na rádiu naladí stanici AM1200, kde se z éteru ozývá pobožný mužský hlas, který se postupně změní v tísňové volání o pomoc. S příchodem tmy začne Sam lehce panikařit a to zapříčiní, že se mu pokazí auto. Uprostřed noci se mu rozhoří jiskřička naděje, když mezi stromy uvidí světlo. To pochází z rozhlasové stanice AM1200. Jakmile Sam vkročí do této špinavé a na první pohled opuštěné budovy, je jeho osud zpečetěn. Pokud měl do této chvíle obyčejný strach, tak teď prožije nevýslovnou hrůzu, protože tohle místo je vstupenkou do pekla.

Altered Species (2001)

Vědecké výzkumy občas zapříčiní, že něco/někdo doroste do obřích rozměrů. Potom se však nikdo nemůže divit, že se je jejich výtvor pokusí sežrat!

Profesor Irwin společně se svým pomocníkem Waltrem provádějí hormonální pokusy na krysách. Některé subjekty se však dostanou na svobodu a najdou útočiště ve sklepních prostorách pod laboratoří. Ani jeden z nich netuší, že jejich pokusy zapříčinili neuvěřitelně rychlý růst a zvýšenou agresivitu, která z krys udělala nebezpečné zabijáky. Zrovna ve chvíli, kdy se zákeřní hlodavci rozhodnou skoncovat se svými trýzniteli, do laboratoře přijíždí skupina Waltrových přátel. Ti budou brzy velmi litovat, že nejeli slavit konec zkouškového období někam jinam.

Alone in the Dark (2005)

Film Uwe Bola natočený podle počítačové hry a opět velký propadák!




Legenda:
Roku 1967 našli severoameričtí horníci pozůstatky dávné civilizace Abkaniů. Ti věřili, že existují dva světy (světla a temnoty). Před 10 000 léty otevřeli mezi světy bránu a než ji stačili znovu zavřít, proniklo na Zemi zlo. Abkaniové potom zmizeli a zůstaly po nich artefakty. Kvůli výzkumu jejich kultury i samotných artefaktů vytvořila americká vláda Úřad 713 - agenturu na paranormální jevy. Vedl ji archeolog Hudgens. Jenže byl později z úřadu propuštěn a tak si vytvořil vlastní laboratoř v opuštěném zlatém dole, kde prováděl pokusy na opuštěných dětech. Ty byly nazváni Spáči. Jenže jednoho dne, před 22 lety, jedno dítě uteklo.

Alone (2007)

Smrtí vašeho dvojčete nic nekončí! Ba právě naopak započne ta pravá hrůza a strach.

Pim právě oslavuje své narozeniny společně se svým manželem Vee a několika přáteli, když se ozve telefon a z něj se dozví zdrcující zprávu. Její matka právě prodělala mrtvici a její zdravotní stav je velmi špatný. Proto se rozhodne s mužem vrátit z Koreje zpět do Thajska, které před lety opustila. Po příjezdu do rodného domu se jí však začnou vracet nepříjemné vzpomínky, na které se celou tu dobu pokoušela zapomenout. Pim totiž pochází ze siamských dvojčat, ale při rozdělení její sestra nešťastně zemřela a zdrcená Pim tehdy opustila svou zem. Jenže pobyt v domě neprobíhá vůbec podle jejich představ. V noci jí začnou trápit zlé noční můry a dokonce i ve dne jí pronásleduje přízrak její mrtvé sestry Ploy. To jí začne dohánět k šílenství a nikdo z jejího blízkého okolí jí nedokáže pomoci. Že by snad bylo něco pravdy na pověře o siamských dvojčatech která zní: pokud jedno dítě zemře, to druhé ho brzy následuje...Vee se snaží přijít celé věci na kloub a postupně poodhaluje manželčino děsivé tajemství z minulosti.

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Kdo zbaví Mandy panenství?

Mandy patří mezi nejobletovanější dívky na střední škole. Snad každý kluk by s ní chtěl chodit, nebo si s ní užít na jednu noc. Ona je však v tomto ohledu chladná jako skála a všechny odmítá. Jediný kdo si u ní získal přízeň je Emmet, ale i toho bere jen jako svého nejlepšího přítele. Jednoho dne je Mandy pozvána skupinou studentů na víkendovou party, která se má uskutečnit na odlehlém ranči. Jediný kdo pozvánku nedostal je právě Emmet, který není mezi ostatními zrovna dvakrát oblíbený a navíc by ostatním klukům jen překážel v jejich snaze sbalit Mandy. Mejdan se rozjíždí, alkohol i drogy frčí v plném proudu a brzy začnou opadávat i poslední zábrany. Jenže v tu chvíli začnou teenageři jeden po druhém záhadně mizet.

Alien Lockdown (2004)

Jen další film o mimozemské nestvůře a speciálním komandu, které ho má zlikvidovat.


Historie:
10 000 let před Kristem spadl na naší planetu meteorit. Primitivní kmen našel v kráteru zelený kámen, který pojmenoval Jitřní hvězda. Jak plynul čas, kámen měnil majitele a každý z nich věřil, že má neomezenou až nadlidskou moc. Jednoho dne zmizel v pouštím prachu.

Alicia (1994)

I známý španělský režisér Jaume Balagueró musel nějak začínat!


Akumi (2005)

Němci dokáží občas i příjemně překvapit.

Akumi je celkem pohledná asijská dívka, která přežívá ze dne na den. Ptáte se proč? Protože svět postihla děsivá nákaza, která proměnila většinu lidské populace v krvežíznivé zombie, které mají neustále hlad a zabíjí vše živé kolem sebe. Je jen otázkou času, než přijde na řadu i ona. Ale rozhodně nevzdá. Každý den bojuje o holý život, jenže přesila je obrovská. Její protivníci jsou nejen v početní výhodě, ale jsou i nebezpečně rychlí a chytří.

Against The Dark (2009)

Zemi zasáhla epidemie, která proměnila většinu lidstva v krvelačné zrůdy lačnící po čerstvé krvi. Jen hrstka lovců se jim dokáže postavit a zachránit zbytek přeživších.

Zemi zachvátí smrtící epidemie, proti které neexistuje žádná protilátka. Většina lidí se změnila v krvežíznivé monstra toužících zakousnout se do teplého lidského masa. Ti co se ještě nenakazili, se ukrývají v opuštěných budovách, nebo ve vojenských táborech. Vojáci se snaží města rozdělit do jednotlivých sektorů, které postupně ‘‘očišťují‘‘ od všech nakažených. Pomocnou ruku přidalo i několik speciálně vycvičených skupin žoldáků, kteří se nazývají Lovci a ti se vydávají do těch nejnebezpečnějších sektorů na vlastní pěst a snaží se zachránit všechny přeživší zdravé obyvatele a zároveň zabít co největší počet nepřátel. Jednu takovou skupinu vede lovec Tao, který se se svou jednotkou vydává vyčistit místní nemocnici. V jejím okolí je hlášen největší počet nepřátel, ale zároveň je zde možný i výskyt zdravých lidí, kteří v ní našli bezpečný úkryt. Armáda je však rozhodnuta podniknout na tuto část města letecký nálet a tak má skupina lovců jen velmi málo času. Nejen pro ně, ale i pro hrstku přeživších, tak začíná souboj s časem, ale i obrovskou přesilou hladových zombie.


22. 11. 2011

Afraid of the Dark (1991)

Taková jehlice na pletení se dá využít mnoha způsoby.

Lucas je malý milý chlapec. Žije se svými rodiči poblíž hřbitova. Právě mu začaly prázdniny a od doufá, že prožije nějaké dobrodružství. Jeho hrdinou je Spiderman a chtěl by být jako on. Čeká na operaci očí, která má zabránit jeho slepotě. Jeho jediným přítelem je sousedův pes Toby, se kterým je spousta zábavy. To nic nemění na tom, že Lucas má bujnou představivost, která může být i hodně nebezpečná. Jak pro něj samotného, tak i jeho nejbližší.


Afghan Knights (2007)

Tahle záchranná mise bude nad jejich síly!

Pepper trpí nočními můrami od doby, kdy při jedné misi v Afghánistánu opustil svého přítele, který byl prohlášen za nezvěstného. Stala se z nej chodící troska a alkoholik. Jednoho dne jej navštíví starý parťák z armády Cooper a nabídne mu lákavý kšeft. Má sestavit svůj vlastní tým bývalých mariňáků a vydat se znovu do Afghánistánu, aby pomohl odtamtud přepravit přes hranice bohatého Amada. Pepper souhlasí ani tak z důvodu vidiny velkých peněz, ale hlavně proto, že se chce pokusit najít ztraceného Jonathana. Se svým týmem vyrazí do nepřátelského území, ale nikdo z nich netuší, proti čemu budou muset bojovat. Jeho noční můry se stanou skutečností a tentokrát proti nim nebudou stát jen smrtelníci, ale i jakási nadpřirozená síla proti které není obrany. Nastane tak neobyčejný boj o přežití a všichni brzy pochopí, že přijmout tuhle práci, byla přímá jízdenka do pekla.


Aenigma (1987)

Ponížit svou spolužačku se nevyplácí, nikdy totiž nevíte, jak se vám pomstí!

Vše začalo vymyšleným randem, které mělo pobavit zbytek spolužaček. Narafičili pro Kathy schůzku s učitelem tělocviku a když bylo vše v nejlepším, tak se jí začali posmívat. Kathy se cítila zesměšněná a při útěku ji srazilo auto. Teď leží v komatu v místní nemocnici. V tutéž dobu přijíždí na internát nová studentka Eva, která má za sebou divokou minulost. Brzy se začínají v řadách učitelů i studentek objevovat první mrtví a policie nemá žádné stopy. Doktor Anderson si na pacientce Kathy všimne, že jejím bezvládným tělem prochází emoční výlevy, které nedokáže vysvětlit. Že by snad mohla mít vidiny, ve kterých se jí objeví vraždy spolužaček? Může s tím mít něco společného nová studentka? Nebo snad šílená uklízečka Mary, která je matkou Kathy? Pojďme sledovat tento mysteriózní kousek z dílny mistra Fulciho.

Addiction, The (1995)

Filozofická upířina, ve které nejvíckrát uslyšíte větu: Řekni abych šla!

Studentka filozofie Kathleen je jednoho večera na ulici přepadena neznámou ženou, která ji kousne do krku. Od té doby má divné sny, změní své chování a začíná cítit neodolatelnou touhu po lidské krvi. Postupně jí začne podléhat a v ulicích New Yorku hledá své první oběti. Brzy začne útočit i na blízké přátelé, její lidská podstata se začne pomalu vytrácet a do popředí se protlačí ta upírská. Až jednoho dne potká jiného upíra Peinu, který dokáže svou touhu po krvi zcela ovládat a pokusí se Kathleen pomoci. Záleží jen na ní, jestli je dostatečně silná, aby v sobě udržela zbytky lidskosti, nebo zcela propadne zlu jenž ji ovládá.

Addams Family Values (1993)

Morbidní rodinka je zpět a s ní i další dávka černého humoru!

V rodině Addamsových došlo k radostné události. Tedy jak pro koho. Morticii a Gomezovi se narodil malý synek a oba rodičové z něj mají obrovskou radost. Tu už s nimi však nesdílí obě starší děti, které svého nového sourozence z celé duše nenávidí a pokusí se jej několikrát neúspěšně zabít. I strýček Fester právě prožívá velice šťastné období, protože se zamiloval až po uši do nové chůvy Debbie, která je velice atraktivní a jak se zdá, ani on jí není lhostejný. Jenže právě příchod této ženy do jejich rodiny způsobí brzy obrovské pozdvižení. Plánuje se svatba, Wednesday a Pugsley jsou posláni proti své vůli na letní tábor, Fester se stále více vzdaluje ostatním Addamsům a jeho nastávající skrývá děsivé tajemství. Lehce morbidní rodinka si však se vším dokáže vždycky poradit s velkou grácií, o čemž se už brzy přesvědčíte.


Addams Family, The (1991)

Dnes již téměř kultovní černá komedie o jedné (ne)normální rodince, která dokonce získala i jednoho Oscara.

Addamsova rodina žije již po staletí ve svém rozsáhlém honosném domě. Její členové však nejsou zcela normální a jejich nejbližší okolí se jich bojí. Holdují černé magii, ve svém domě mají podivné služebnictvo a straní se ostatních lidí. Nynější majitel domu Gomez Addams a jeho manželka Morticie mají dvě vykutálené děti dceru Wednesday a syna Pugsleyho. Rozhodně nejde o žádnou klasickou americkou rodinku, ale pěkně ulítlou a bláznivou sebranku, která mezi sebe jen tak někoho nepřijme. Nyní se všichni připravují na velkolepou oslavu, protože se k nim po pětadvaceti letech vrátil Gomezův bratr Fester. Jenže brzy ve všech členech rodiny začíná bujet podezření, že člověk který se vydává za jejich příbuzného, jím ve skutečnosti není. Trpí skutečně ztrátou paměti a nepamatuje si na žádnou z úžasných chvil jenž se svými milovanými prožil, nebo jde jen o vychytralého zlodějíčka, jenž by se chtěl zmocnil jejich majetku?