0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Zombie Town (2007)

Sůl je opravdu nad zlato a v tomto zombie snímku to platí obzvlášť!!!
Automechanik Jake má celý život jen smůlu a většina jeho známých si z něho jen utahuje. Společně se svým bratrem vedou rodinný podnik, ale moc dobře se jim nevede. Díky jeho neschopnosti k nim nechodí příliš zákazníků, a tak jsou rádi za každou prácičku, která se naskytne. Dnešní den se však stane něco co navždy změní poklidný život jejich nudného městečka. Jake se svým bratrem narazí v lese na jednoho z místních povalečů, který je napadne a Denton je zle pokousán. Jake přivolá pomoc, ale brzy zjistí, že jeho bratr začíná být čím dál agresivnější a místní šerif ho raději zavře do chládku. Během následujících hodin se ve městě objevuje stále více případů agresivních lidí, kteří začnou zabíjet své známé a pojídají lidské maso. Jake společně se svou ex-přítelkyní Alex zjistí, že místní obyvatele napadl neznámý parazit, který promění obyčejného člověka během krátké chvíle v zombie. Nakažených lidí začne rapidně přibývat a brzy se většina obyvatel promění v hordu krvežíznivých nemrtvých. Jakeovi a Alex nezbývá nic jiného než se pokusit dát dohromady všechny nenakažené a pokusit se nejen zastavit šířící se infekci, ale zároveň i odstranit všechny zombie z povrchu zemského.

Český název: Zombie Town: Soumrak mrtvých
Režie: Damon Lemay
Rok výroby: 2007
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Adam Hose ... (Jake)
Brynn Lucas ... (Alex)
Dennis Lemoine ... (Randy)
Phil Burke ... (Denton)
Jayson Argento ... (Bartender)
... a další

Tento film je dalším klasickým televizním (hororovým) snímkem poslední doby, který neoplývá žádným originálním dějem, ale přesto dokáže diváky místy i příjemně pobavit. Tentokrát se jedná o průměrnou zombie řezničinu, která ačkoliv se snaží tvářit vážně a ve vší počestnosti, tak žádnou velkou díru do světa neudělala a neudělá. Opět zde máme klasické klišé tohoto žánru a to záhadnou nákazu, která promění většinu obyvatel v obávané a hlavně věčně nenažrané zombíky. Tvůrcům však nelze upřít fakt, že tentokrát na to šli opravdu rafinovaně a způsob, jímž parazit ovládl tělo svého hostitele či jak ho později opustil, se mi líbil velice. Tyto záběry patří mezi to nejlepší co nám snímek nabídl.

Už začátek nám napoví jakým směrem se bude film ubírat, a tak během krátké chvíle máme šanci vidět první menší krvavý masakr okořeněný o několik průměrných gore scén. Nechybí ani nutná dávka komických prvků, ale nenechte se v žádném případě mýlit, že by mělo jít o další zombie komedii. I když se musím přiznat, že po skončení filmu bych ho i do tohoto žánru klidně zařadil. Tvůrci si dali docela záležet, aby humorná stránka nepřevážila tu hororovou, ale mnohdy se jim to prostě nepodařilo. Bohužel zhruba někde v prostředku filmu se ten náboj, jenž mě zaujal začal vytrácet. Nevím jestli to bylo nepříliš zajímavou atmosférou, kdy hlavní postavy pouze pobíhají z místa na místo a střílí jednu zombie za druhou, nebo prostě jen tím, že tenhle žánr moc nemusím.

SPOILER: Asi nejzajímavější pasáží je děj odehrávající se na párty důchodců a jejich následné vyvraždění vlastních rodin či pařících puberťáků. KONEC SPOILERU.

Velkým plusem tohoto snímku jsou docela dobře zvládnuté masky nemrtvých. Ty se podařilo vytvořit i bez většího množství speciálních efektů. Našli se zde samozřejmě i výjimky, kdy bylo na první pohled viditelná gumovost hlav, ale i tento neduh se dá omluvit. I díky tomu se zde mohli filmaři vyřádit a rozhodně si nebrali servítky. Krev stříkala na všechny strany a pořád bylo koho zabíjet. Bohužel potom přišel závěr filmu a mě brali mrákoty. Je sice pěkné, že se tvůrci inspirovali v dávných bajkách našich předků a ukázali nám nový způsob likvidace zombie za pomoci soli, ale ten rozpuštěný latex si mohli odpustit. Připadal jsem si jako při sledování jistého nejmenovaného – hororového seriálu, kde kvalita efektů jde hodně stranou.

Herecké výkony jsou na přijatelné úrovni, přestože zde nejsou k vidění žádné známější tváře. Hlavní roli Jakea si zahrál Adam Hose, pro kterého to byla první filmová role a on se jí zhostil docela dobře. Byl však lehce zastíněn svým parťákem Dennisem Lemoinem, který byl bezesporu hlavním tahounem celého snímku.

Hodnocení:
Pro mě je Zombie Town dost ulítlým hororem, který se zasekl na průměrné úrovni. Tvůrcům se sice podařilo natočit několik velice zajímavých scén a peprných momentů, ale jinak mě ničím nepřesvědčili, abych dal víc jak padesát procent.

Žádné komentáře:

Okomentovat