0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Zombie High School (2008)

Partička mladých studentů se rozhodla, že si z nudy natočí svůj vlastní dvaceti minutový zombie snímek.
Pětice mladých studentů dnes zažije svůj nejhorší den v životě, který se zároveň klidně může stát i jejich posledním. Jejich školu i blízké okolí napadl neznámý virus, který mění ostatní lidi a studenty ve vraždící monstra. Ti kteří ještě nebyli nakaženi, končí jako potrava nenasytných zombie. Marně se snaží utéci a zachránit holé životy. Zombie jsou všude a neustále je pronásledují. Nezbývá jim nic jiného, než se jim postavit a bojovat. Jenže proti přesile nemají nejmenší šanci. A nebo jo?

Režie: Matt Firpo
Rok výroby: 2008
Délka: 20 min
Země: USA

Hrají:
Will Caldwell ... (Phil Richman)
Lila Yanow ... (Amy Brandt)
Aidan Gavet ... (Eric Davies)
Nico Daunt ... ( Nick Sydney)
Chloe Bertles ... (Katie Lennox)
...a další

Tento snímek byl natočen ve městě San Anselmo v Kalifornii mladým režisérem Mattem Firpo, který je i autorem scénáře. Začátek filmu moc hororově nevypadá, ale vše se změní zhruba po třech minutách. V krátkém sledu máme možnost vidět všech pět studentů a jejich první samostatné setkání s nemrtvými. Potom se však celý film dost zvrtne v přehlídku zmítající se kamery a nepřehledných záběrů. Tvůrci sice nabídnout divákovi pocit autentičnosti, ale jejich nedostatečné zkušeností to docela kazili.

Na druhou stranu zas musím říct, že se zde objevilo několik velice zajímavých gore efektů, které určitě stojí za povšimnutí. S minimálním rozpočtem toho předvedli víc, než lecjaké druhořadé béčkové horory se zombie tématikou. Docela slušný byl i hudební doprovod, který tvořila směsice ostrých tónů a objevilo se zde i několik nepatrných melodií.

Kromě zmatené kamery, která například ve filmu [REC] fungovala (zde ne) se zde vyskytl i další obrovský problém, a to dost naivní herecké výkony některých aktérů. Zatímco představitelé zombie se svých úkolů zhostili celkem v pohodě, tak hlavní pětice předvedla pouze ubohé vřeštění a docela často jsem jim vůbec nerozuměl, co říkají. Trochu je omlouvá jejich mládí a to, že jde jen o bandu děcek, které se rozhodly něco natočit. V jejich kůži bych na tom byl zřejmě podobně.

Hodnocení:
Tento snímek mě sice moc nepotěšil, ale za odvahu jim dám 50% a doufám, že jestli se ještě někdy od nich dočkám nějakého jiného snímku, tak to bude mnohem lepší. Na tento film by se měli podívat pouze ti zvědavci, které zajímá hodně amatérské video. Ti z vás, kteří by snad očekávali pořádnou zombie akci budou asi hodně zklamáni a znechuceni. Nenechte se uchlácholit velkým hodnocením na IMDb, protože tam hlasovalo prozatím jen pár lidí, a to nejspíš blízcí některého z herců.

Žádné komentáře:

Okomentovat