0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Za ginipiggu: Akuma no jikken (1985)

Tři mladíci se rozhodnou vyzkoušet svůj brutální experiment, kolik toho dokáže vydržet bezbranné ženské tělo.
V prvním díle této šokující série – žánru zvaného "Japan shock" uvidíme trojici sadistických mladíků, kteří nejprve unesou a poté i brutálně mučí mladou ženu, která si musí postupně vytrpět hned několik druhů velmi bolestivého mučení. Přestože jsou všechny díly Za ginipiggu (Guinea Pig) v Japonsku považovány za kultovní díla, tak pro zbytek světa zůstává jejich obsah nechutnou a především nepochopenou záležitostí, kterou mnozí odsuzují a dle mého názoru neprávem. V žádném případě však nejde o skutečné snuff filmy, jak si někteří myslí! Vše co je zde k vidění, je pouze čistá fikce i když některým může pohnout žaludkem i to.

Režie: Satoru Ogura
Rok výroby: 1985
Délka: 43 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Guinea Pig: Devil's Experiment

Přestože jsem byl obeznámen nízkým hodnocením na netu a chvalozpěvy od svých známých jenž tenhle první díl viděli, tak i já jsem byl lehce zklamán. Podobné snímky či dokumenty mám rád a viděl jsem již už docela dost, ale tentokrát mi především začátek přišel těžko uvěřitelný a především trochu nudný. Násilí na ženách se mi v reálném životě příčí, ale ve filmu mi to ani moc nevadí, jenže zde sledujeme prvních patnáct minut pouze opakované fackování a kopání do svázané ženy, která pomalu ani nevydá hlásku, za to její trýznitelé si samou radostí cvrnkají do kalhot. V těchto chvílích jsem měl sto chutí to přetočit o kus dál.

Další fáze mučení typu točení na židli, pouštění šílené hudby si taky u mě moc kredit nezvedly, ale když konečně přišlo na řadu pořádné mučení, tak jsem rázem ožil. Trhání nehtů sice lehce odflákli, ale pálení olejem a červíci už bylo podle mého gusta. V tu chvíli nastal konec mazlení a tvůrci šli konečně na věc. Bohužel si to následně zase pohnojili, ale to už je věc druhá. Ke konci snímku však přišla absolutní laskomina, hodná pro opravdové fajnšmekry. Pokud se vám do těchto chvil zdál celý snímek jako nudná záležitost, tak tohle se těm klukům šikmookým vážně povedlo.

Jak už jsem poznamenal předtím, tak Guinea Pig určitě není pro každého a ani se nedivím, že většina lidí podobné kousky odsuzuje do filmového odpadu. Jenže je celkem s údivem, že jsou to právě lidé, kteří v klidu solí vysoká hodnocení americkým filmům, jenž stojí na podobném základu. Brutalita a násilí je všude kolem nás, ale jsou to právě asiaté jenž ve svých dílech dokáží tyto věci ukázat v tom nejdrsnějším provedení, protože to prostě patří k jejich kultuře. Jelikož jejich hranice bolesti a snesitelnosti je úplně na jiném levelu, než kdekoliv jinde na světě.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat