0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Brotherhood III: Young Demons, The (2002)

Nehrajte po nocích žádné hry ve vaší škole! Nikdy totiž nevíte, kdo se k vám může přidat.
Skupina studentů pod vedením Lexe hraje po večerech na místní střední škole zvláštní společenskou hru. Pojmenovali ji Renesanční festival a úkolem je pomocí různých indicií najít schovaný artefakt, který je umístěný někde ve škole. Oblečeni do středověkých kostýmů už tuto hru hrají několik měsíců. Jenže dnešní noc se má vše změnit. Lex hodlá použít starou knihu kouzel, aby trochu oživil hru, jenže tím otevře cestu bránu do jiného světa a školními chodbami začne kromě jeho spoluhráčů chodit i tajemná postava, která touží po lidských duších. Nadpřirozená síla se začne zmocňovat jednoho po druhém a zdá se, že ji nic nestojí v cestě, aby uskutečnila své plány. Jenže pokaždé se najde někdo, komu se neroztřesou kolena a rozhodne se pekelným silám vzdorovat.

Český název: Bratrstvo: Mladí démoni
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2002
Délka: 78 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Kristopher Turner ... (Lex)
Paul Andrich ... (Ramsey)
Ellen Wieser ... (Megan)
Julie Pedersen ... (Victoria)
Andrew Hrankowski ... (Kip)
...a další

Tak a máme tady třetí díl této ,,kultovní‘‘ hororové série. Slovo kultovní použili distributoři z DVD edice, takže mě zato neukřižujte. Stejně jako oba předešlé díly má na svědomí stárnoucí režisér David DeCoteau, který tentokrát použil dost odlišný způsob prezentace démonických sil a jak už je zvykem u této série, tak ani tentokrát nepůjde o přímé pokračování. Co už však zůstalo naprosto stejné, je podprůměrná kvalita celého filmu, naprosto otřesné herecké výkony a nezajímavý děj.

Děj se odehrává opět na střední škole, opět zde máme partu mladých lidí, ale tentokrát neuvidíme žádné láskyplné osahávání ani vášnivé polibky stejného pohlaví. Skupinka studentů hraje poněkud zvláštní, ale určitě ne nebezpečnou hru, která má nádech fantasy i středověké historie. Jsou oblečeni do dobových kostýmů, mají ruční zbraně a plní spoustu úkolů. Navíc je na jejich cestě za dobrodružstvím čeká několik strašidelných nástrah. Jenže tentokrát se dostali do spárů nadpřirozených sil, které je chtějí využít k vlastnímu prospěchu. Tady by asi každý divák očekával pořádnou jízdu plnou skvělých triků a pořádných monster, jenže nic z toho se zde konat nebude. Co by jsme taky mohli očekávat od nízkorozpočtového snímku.

Atmosféra filmu je povětšinu času naprosto nulová a divák začne pomalu usínat. Začátek vypadá sice docela slušně a na první pohled by se snad mohlo zdát, že trojka konečně předčí své starší bratříčky, ale nenechte se oklamat. Za celý film jsem totiž neviděl ani jednu jedinou scénu, která by snad měla nahnat divákovi strach či dokonce si při ní zakrýt oči. Formu zla zde představuje postava oblečená do jakéhosi černého brnění a masky, kterou zahaluje mlha, dokáže se rychle pohybovat a mizet. Jenže když se odehrávají scény, kdy se jí do spárů dostanou jednotlivé postavy ukáže se jen ruka na jejich hlavě a nic. Žádné výkřiky, krev či cokoliv jiného. Prostě si jen divák musí počkat, kdože to přijde na řadu jako další. Fanoušci sado-maso si však na své přece jenom přijdou. A to formou kostýmů, které postavy nosí poté, co je ovládne zlo. Jde o takové ty kožené hadříky a sukýnky, které používají dominy a jejich otroci. Dokonce v jedné scéně přijde na řadu i bičík. Žádnou erotiku, nebo snad sado-maso scény však nečekejte už vůbec.

Tak jako je atmosféra nudná, tak hudební doprovod je dokonale uspávající. Stejně tak mizerné jsou i vizuální efekty. Pořád jen mlha, střih, mizející postava a nic. Do toho všeho ještě amatérské výkony neherců, kteří by měli svou hereckou kariéru zavčasu pověsit na hřebík, aby už neubližovali divákům. Nejtrapnější ze všeho bylo asi to zastavování času ala Matrix, kdy postavy utíkají před tajemnou postavou, utíkají pomalu, pomaleji až se skoro zastaví a vlastně si počkají než k nim dojde. Za celých těch sedmdesát osm minut jsem neviděl ani jednu scénku, nebo alespoň náznak který bych mohl označit za hororový. Je to jen další americký brak, který se dostal až k nám.

Jde o úplnou ztrátu času a pokud můžu poradit, tak se na to ani nedívejte. Nestojí to ani za váš čas a už vůbec ne za vaše peníze. Tenhle film si už asi nikdy nepustím a zcela určitě jde jen o další položku na mém hororovém seznamu.

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat