0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Brotherhood II: Young Warlocks, The (2001)

Splní vám všechna vaše tajná přání. Chce za to jen vaši duši, nic víc.
Tři kamarádi John, Matt a Marcus chodí na prestižní soukromou školu Chandler Academy, kde studují převážně bohatí studenti. Přesto všechno patří mezi outsidery, protože si z nich ostatní spolužáci dělají srandu, dokonce i učitelé a ředitelka školy je neberou vážně. Vše se však začne měnit příchodem nového studenta Luca, který s nimi provede magický rituál. Slíbí jim obrovský respekt okolí, zájem všech dívek a všechno, co budou chtít. Musí jen porušit desatero božích přikázání a slíbit mu věrnost. Chlapci souhlasí a brzy se dostaví první výsledky. Vše jde podle plánu, jejich oblíbenost roste, všímají si jich holky, ale brzy začnou první problémy. Záhadně umírá jeden ze studentů, který si z nich předtím utahoval. Zatímco Matt a Marcus zcela podlehli Lucově kouzlu a ochotně dělají vše, co jim nařídí, John začíná vzdorovat, protože se mu přestává líbit změna jejich chování. Začíná tušit, že s Lucem není všechno v pořádku a rozhodne se mu vzdorovat. Není však už příliš pozdě? Kdo vůbec ten Luc je a co má všechno za lubem?

Český název: Bratrstvo: Společenství zla
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2001
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Forrest Cochran ... (Luc)
Sean Faris ... (John Van Owen)
Stacey Scowley ... (Mary Stewart)
Justin Allen ... (Matt Slayton)
C.J. Thomason ... (Marcus Ratner)
Holly Sampson ... (Trini)
...a další

Po měsíci nám DVD Edice přinesla další pokračování čtyřdílné hororové ságy Brotherhood přesně jak slíbila. Opět ho má na svědomí režisér David DeCoteau, který se zřejmě na stará kolena úplně zbláznil, protože jeho poslední filmy zuřivě brázdí odpadní vody. Ani tentokrát tomu nebude jinak, přesto musím uznat, že tento druhý díl je o stupínek lepší než jeho předchůdce. Ale stejně jde o hodně podprůměrný film, který je jen dalším zbytečným hororovým počinem stejně jako ostatně všechny čtyři díly této série.

Tentokrát jsem si už konečně říkal, že by to mohl být normální film s normálními herci, ale ani zde nezmizel homosexuální podtext, který ostatně zdobí všechny poslední režisérovy filmy. Tentokrát ho ovšem naštěstí utnul hned v zárodku a tak jsem se nemusel zase odvracet od televize. Přesto všechno i zde uvidíme namakané mladé herce v hedvábných slipech, jak se ojíždí v bazénu a laskají se.

Děj se od prvního filmu liší v mnohém. Tentokrát zde nemáme nesmrtelné bratrstvo, ale černokněžníka, který potřebuje několik poddaných aby mohl ovládnout jejich duše. Jako protislužbu jim nabídne co chtějí. Tedy jen ze začátku. Moc originální zápletka to není, ale dalo se z ní rozhodně vytřískat víc, než se nakonec povedlo. Bude zřejmě i tím, že režisér už senilní a nemá takové nápady a hlavně prostředky jako za mlada. Ono taky co by se dalo očekávat od filmu, který šel rovnou na videa a je natočený pro televizní účely.

Atmosféra spíše celou dobu připomínala sladké romantické pubertální komedie, bez špetky vtipu a na hororovou část jsme si museli počkat až do závěrečné patnáctiminutovky. Celý film se spíše nesl nějak mezi romantickým a akčním duchem (viz. honička na stezce). Za tu dobu jste už začali všechny herce nesnášet, protože jejich výkony byly na hranici čistého amatérismu. Jediné, co mě zachránilo od spánku, byla celkem solidní hudba a dvě pěkné herečky. Zatímco Stacey Scowley jsem do té doby vůbec neznal, tak tu druhou samozřejmě ano. Není jí nikdo jiný než představitelka novodobé Emanuely Holly Sampson. Ta zde bohužel neukázala žádné své přednosti a proto jsem ji v tom studentském převleku ze začátku ani nepoznal. Nakonec si přece jenom nakonec střihla jednu lehčí scénku.

Konečné rozuzlení bylo nakonec tak čitelné, že jsem to jen rychle přetočil až na úplný závěr, protože tam nebylo nic, co by stálo za řeč. Za celý film se krev objeví jen velmi zřídka, přestože zde umřelo hned několik postav a to je také důvod mého malého závěrečného hodnocení. Film stojí maximálně za jedno podívání a musím říct, že si vůbec nedokážu představit co nás ještě čeká v dalších dvou dílech této série. Podle mě jsou to jen zbytečně vyhozené peníze. Režisér si zřejmě potřeboval odpočinout od své staré a tak na čas vypadl (oba první díly vznikly v tom samém roce).

Hodnocení:
Dvojka je o malinkatý kousek lepší než první díl a tak jí dávám 30%.

Žádné komentáře:

Okomentovat