0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Brotherhood, The (2001)

Univerzitní bratrstvo Doma Tau Omega nutně potřebuje nového člena, pro svůj malý rituál. A nový student Chris je tou správnou volbou.
Chris Chandler právě začal studovat na prestižní Drakeově Univerzitě. Společně se svým spolubydlícím začínají poznávat krásy, ale i špinavé hry na této škole. Kromě krásných mladých dam je zde i několik univerzitních bratrstev, které skrývají různá tajemství. V této škole je číslem jedna spolek Doma Tau Omega a jejich prezident Devon. Snad každý student by chtěl být v tomto bratrstvu, ale jen málo komu se to doopravdy povede. Nyní to vypadá, že právě Chris se stal středem jejich pozornosti a brzy se s členy začne přátelit. Na první pohled vypadá všechno v pořádku, ale Doma Tau Omega s ním má své tajemné plány. Dokáže Chris odhalit jejich tajemství dřív, než podlehne vábení charismatického Devona, který mu nabízí mimo jiné i nádhernou babylonskou taltru, odznak věčného lovce?

Český název: Bratrstvo
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2001
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Sam Page ... (Chris Chandler)
Bradley Stryker ... (Devon Eisley)
Elizabeth Bruderman ... (Megan)
Michael Lutz ... (Jordan)
Josh Hammond ... (Dan)
...a další

DVD edice si poslední dobou velice oblíbila režiséra Davida DeCoteaua a jeho filmy. Bohužel musím říct, že si ho přestávám stále více vážit. Dokud ještě figuroval u série Puppet Master, tak to šlo, jenže poslední dobou jsem měl tu čest vidět jen samé hororové paskvily. Čím je tento chlapík starší, tím mu dochází dobré nápady a točí pubertální srajdy. Tento horor je označený jako kultovní horor, což mě na jednu stranu rozesmálo, ale na tu druhou velice rozladilo. Samozřejmě že jde jen o reklamní tah, ale on se dočkal ještě několika dalších pokračování. Jejich kvalita ovšem klesla až na samé odpadní dno.

Děj filmu se spíše než hororu podobá další studentské komedii, plné hezkých děvčat a nabouchaných týpků. Všechno se točí kolem pochybných univerzitních bratrstev, které opravdu existují, jenže tentokrát má jedno z nich děsivé tajemství. Něco podobného bylo k vidění již několikrát, takže se o žádnou originální zápletku v žádném případě nejedná. Atmosféra filmu není v žádném případě děsivá, tajemná nebo nervy drásající. Spíše se při sledování tohoto filmu budete nudit stejně jako já. Protože tady se všechno točí pouze okolo namakaných kluků v hedvábných slipech a ušlých košilkách. Všichni aktéři si podle mě vydělávají především jako modelové, protože herectví jim v žádném případě moc nejde. Oproti otřesnému gay filmu House of Usher (2008) mě však tento snímek tolik neznechutil. Naštěstí se zde nedočkáme žádného líbání dvou polonahých frajerů s rukama v rozkroku tohoto druhého.

Jenže zde vězí i otázka, jestli se dá vůbec The Brotherhood považovat za horor? V celém filmu totiž nic co by mě o tom přesvědčilo neuvidíme. Tedy kromě jistého náznaku upírského vysávání krve. Jenže o upírský film se zcela určitě nejedná, protože zdejší hošani si v klídečku chodí ve dne po venku, opalují se v soláriích a sem tam jen někoho bodnou jehlou do ruky a cucnou si sladké krve. Hlavní tajemství bratrstva vám samozřejmě prozrazovat nebudu, ale věřte že o nic nepřijdete pokud tento film neuvidíte. Za celý film mě zaujala jen tato hláška: ,,Vampires are the legend ... This is reality!‘‘. Trochu větší rozjezd uvidíte až na konci celého filmu, kde poteče i trocha té malinovky.

Herecké výkony, pokud se tak dá tedy nazvat byly na velice podprůměrné úrovni. Ani jeden z takzvaných herců mě nepřesvědčil, že bych ho měl tak titulovat. Nejznámějším z aktérů je zřejmě Bradley Stryker, který se objevil i v několika známějších seriálech ve vedlejších rolích (O.C., Supernatural, Angel) . Vidět jste ho mohli i ve filmu Wolves of Wall Street (2002), nebo Bruce Almighty (2003).

Tento film vám v žádném případě doporučovat nebudu a nenechte se nachytat na laciné reklamní slogany. Za celý film totiž neuvidíte nic, co by se dalo označit za hororovou scénu. Na druhou stranu jsem však viděl už i mnohem horší filmy od tohoto režiséra. A ještě jedno upozornění na závěr: v žádném případě si film nepouštějte s tragickým českým dabingem, který mi rval bubínky!!!

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat