0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2011

Bridge Across Time (1985)

David Hasselhoff vs. Jack Rozparovač
V arizónském městečku Lake Havas se chystá velkolepá slavnost. Právě se zde chystá otevření londýnského mostu, který zde byl z Anglie převezen a chybí už jen položit poslední stavební kámen. Následující den jsou však všichni obyvatelé doslova šokováni brutální vraždou turistky a následném zmizení dotěrné novinářky. Místní policie případem pověří detektiva Dona, který je však pod neustálým nátlakem ze strany městské rady nucen mlžit o totožnosti skutečného vraha. V dalších dnech však dojde k několika dalším vraždám a Donovi začíná být jasné, že za vším stojí pověstný Jack Rozparovač, který musel skoro po sto letech vstát z mrtvých. Jenže dopadnout tohoto vraha nebude nic lehkého zvláště pak, když se jeho tvrzení všichni smějí a ťukají si na čelo.

Český název: Teror na londýnském mostě / Hrůza na londýnském mostě
Režie: E. W. Swackhamer
Rok výroby: 1985
Délka: 100 min
Země: USA

Hrají:
David Hasselhoff ... (Don Gregory)
Stepfanie Kramer ... (Angie)
Randolph Mantooth ... (Joe Nez)
Adrienne Barbeau ... (Lynn Chandler)
Paul Rossilli ... (Jack Rozparovač)
... a další

Filmů o legendárním Jacku Rozparovači již bylo natočeno opravdu hodně, ale jen málokterý z nich stojí opravdu za to. Tento televizní snímek však patří do kategorie těch lehce podprůměrných a to i přesto, že tvůrčí myšlenka je do jisté míry docela originální. Nápad přenést londýnský most do Ameriky je vskutku zajímavý a do jisté míry i netradiční. Nicméně to však nemění nic na tom, že celková lacinost a místy až nudnost jeho kvalitu docela znevažuje. Na začátku se ponoříme zpět do cestování časem a shlédneme úvodní scénu z roku 1988. Alespoň na chvíli tak máme šanci vidět potemnělé londýnské uličky, ve kterých si vyhlížel Jack své oběti. Následně se přesuneme do přítomnosti, tedy roku 1985 a ocitneme se v dalším zábavném parku, který chce rýžovat na turistech, jenž přijeli navštívit muzeum voskových figurín, nebo již zmíněný nový most.

Máme zde rovněž možnost shlédnout již několikrát viděnou zápletku, kdy městští radní pod vidinou možných zisků ovlivňují průběh vyšetřování a snaží se mlžit skutečnost před veřejností. V této fázi připomíná snímek spíše ryzí kriminálku, než hororový film a divák se tak začne trošku nudit. Nepomůžou tomu ani první vraždy, protože vzhledem k rozpočtu si tvůrci nemohli dovolit divákovi nabídnout lepší podívanou a tak jsou tyto scény docela odbyty. Musíme se spokojit pouze s výkřikem a letmým tahem skalpele.

Dalším mínusem se dá označit i brzké prozrazení vrahovy totožnosti a divák tak přijde o moment překvapení. Potom už totiž jen očekáváme, kdy se konečně podaří detektivům ho konečně dopadnout. Stejné je to i u dalšího pořadí mrtvých žen, kterých se ve filmu moc neobjeví, takže je hned jasné, kdo půjde jako další na řadu. Místy se zde sice objeví několik zpestření, ale většinou jde jen o chvilkovou záležitost. Tak tomu je například u vyšinutého Angličana, který zde slouží spíše k rozptýlení.

Hlavní atrakcí se tak bezesporu stává sám David, který si mezi natáčením seriálů sem tam odskočí k natočení béčkových filmů. Tentokrát se však nebude ani prohánět v černém bouráku, ani oblbovat v plavkách, ale maximálně bude ženské publikum oblbovat svými kudrlinami a bělostným úsměvem. Jeho výkon však patří k těm lepším a jakžtakž drží kvalitu filmu v lehkém podprůměru.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat