0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 12. 2011

Blue Demon (2004)

Další film o žralocích,který byl stvořený pro televizní účely, nikoliv však k zaujmutí diváka.

Myslíte si, že už nemůže být horší film o žralocích než je Raging Sharks? To asi ne, ale tohle dílo je na stejné úrovni.

Český název: Modrý démon
Režie: Daniel Grodnik
Rok výroby: 2004
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Dedee Pfeiffer ... (Marla Collins)
Randall Batinkoff ... (Nathan Collins)
Danny Woodburn ... (Lawrence Van Allen)
Josh Hammond ... ( Avery)
Jeff Fahey ... ( General Remora)
...a další

Na začátku uvidíme čtyři mladé holky stát u plotu, který obklopuje Středisko podmořského výzkumu. Přestože jsou všude cedule s nápisy (Vstup zakázán) vlezou dovnitř. Jedna z nich musí splnit úkol, aby se mohla stát členkou místního dívčího spolku. Musí doplavat k nedaleké bóji. Skočí do vody a úkol splní. Jenže mezitím dojede na místo policie a děvčata, která chtěla utéct, musí do vody. Jednu z nich něco stáhne pod hladinu a tím příběh začíná.

Ve Výzkumném středisku pracují manželé Collinsovi a jejich pomocník Avery. Geneticky upravují bílé žraloky a do hlavy jim dali elektronické implantáty, pomocí kterých je můžou ovládat (projekt Modrý démon). Jejich liliputí šéf Van Allen není spokojený s rychlostí výzkumu. K tomu všemu dojede i generál Remora, který chce žraloky použít k vojenské misi. Jenže se něco přihodí a žraloci se dostanou na svobodu. Collinsovi se je musí pokusit odchytit, ať nenapáchají škody na místním obyvatelstvu.

Ve filmu máme najít prvky horroru, komedie, sci-fi - no já se můžu ztotožnit tak maximálně s tou komedií, protože pár laciných hlášek a směšné vizuální efekty tomu nasvědčovaly. V Raging Sharks byli žraloci ještě zlatí. V tomto filmu úplná katastrofa, kdy z velmi blízka bylo jasně poznat, že jde o lacinou loutku.

Ono se není moc co divit, protože režisér Grodnik je známý tím, že vesměs natáčí jen TV filmy a jde o "céčkové" záležitosti. Byl producentem například filmu Glass Trap nebo The Rage.

Herecké obsazení není zas až tak neznámé. Dedee Pfeiffer hrála ve filmu House 3, Fix.
Nejznámější je ale asi Christine Lakin, která zde hraje jednu z menších rolí. Objevila se v televizním seriálu Krok za krokem, kde hrála mladou Al.

Jak už jsem řekl, tento film je jen slabým nízkorozpočtovým odvarem hororového žánru. Filmové triky i efekty jsou ubohé. Hudba je sice pěkná, ale hodí se spíš do romantických filmů nebo do již zmiňovaných komedií. Herecké výkony byly průměrné, mnohdy až podprůměrné. Hezké herečky a ani trochu odlišný scénář to nezachrání.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat