0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 12. 2011

Bloody Mary (2006)

Dojdi k zrcadlu a několikrát opakuj: Věřím na Krvavou Mary. Ona se možná potom objeví a splní ti nějaké přání. Nebo taky ne! Asi tě spíš zabije a vezme si tvoje oči...
Ve státní psychiatrické léčebně nejsou zavření pouze šílení pacienti, ale pracuje zde i velmi divný personál. Sličné sestřičky zde pořádají záhadný rituál, kdy nahé vstoupí do temného tunelu v podzemí a několikrát do zrcadla vysloví větu "Věřím v Krvavou Mary". Jenže rituál se jim vymkne z rukou a jedna z nich Nicole záhadně zmizí. Její sestra Natálie přijíždí do New Yorku, aby se zúčastnila pátrání po své nezvěstné sestře. Začne pátrat na vlastní pěst a zjistí, že v léčebně všichni něco tají. Personál zcela určitě ví víc než říká a samotní pacienti mluví o nějaké prokleté dívce a mají panickou hrůzu ze zrcadla. Čím víc se Natálie přibližuje k pravdě, tím víc se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Krvavá Mary totiž není jen obyčejný mýtus či vymyšlená postava, ale je to zhmotněné zlo, které ovládá zdejší kliniku. Navíc má několik stoupenců, kteří jsou stejně tak nebezpeční jako oni. Natálii brzy půjde o život a je jen otázkou času, kdy na ní přes zrcadlo šáhne sama smrt.

Český název: Krvavá Mary
Režie: Richard Valentine
Rok výroby: 2006
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Jaason Simmons ... (Dr. Daniels)
Kim Tyler ... (Natalie Fitzgerald)
Matthew Borlenghi ... (Bobby)
Danni Ravden ... (Jenna)
Richard Valentine ... (Bloody Mary)
... a další

Dvd Edice nám přinesla jednu z mnoha filmových adaptací o Krvavé Mary. Tato hororová postava sice není až tak známá jako Freddy, Jason či Michael, ale na světě už existuje zhruba deset filmů, ve kterých figuruje. Tento film však patří mezi ty nejslabší kousky. Jedná se o režisérskou prvotinu neznámého Richarda Valentineho, který se především živí jako spisovatel a scénárista. Zatím však žádného velkého úspěchu nedosáhl a ono se není moc čemu ani divit. V jeho hlavě se sice rodí zajímavé náměty na filmové zpracování, ale jakmile se to přenese z papíru na kameru, tak se objeví vždy docela velké fiasko. Valentine se nějak nejatí tím, že si rád zahraje nějakou tu menší roli, a tak si jednu střihl i tady. A ne ledajakou. Rovnou samotnou Krvavou Mary. Samozřejmě až ve znetvořeném stavu.

Ač se vám to může stát divné, tak jedna z prvních natočených Bloody Mary (v žádném případě tato verze) se stala námětem pro takové filmy, jako Mirrors, kdy zlo útočí na své oběti přes zrcadla, tak i slavného Candymana (vyslov jeho jméno před zrcadlem). Šlo o nepatrné maličkosti, ale jaké zaznamenaly úspěchy u již zmíněných filmů. Tento film si rovněž vypůjčil několik základních informací, ale naložil s nimi otřesně. Atmosféra filmu byla po většinu filmu nezáživná a hodně nudila. Šlo především o to, že zde bylo více kecání než nějakých napínavých scén. Ty se dostavili jen zřídka, ale udělali na mě docela dojem. Přestože krvavé a brutální scény se objevily málokdy, tak jejich zpracování bych chtěl pochválit. Sice se nejednalo o bůhvíjak skvělé triky či efekty, ale dalo se na to dívat a rozhodně se staly občasným oživením celého filmu. Tím dalším byly nahé scény, ve kterých se odhalili docela pěkné herečky.

Přestože jejich herecké výkony moc za řeč nestojí, tak alespoň potěšili mužskou část publika svými přednostmi. Ještě horší než ony však byli jejich mužští kolegové. Ti předvedli naprosto amatérské výkony hodné Zlatých malin. Pro většinu z herců to byly první minuty před kamerou vůbec. Docela jsem byl zklamaný i ze samotné Krvavé Mary. Za celý film ji pořádně neuvidíme. Vždycky jen kousek, a to většinou ve tmě osvícené jen blikotavým světlem. Sem tam se ve filmu objevily i náznaky gore efektů v podobě vydloubnutých očí, ale nic závratného, co byste museli bezpodmínečně vidět.

Hodnocení:
Tento horor moc kladů nepobral a patří do kategorie podprůměrných filmů, které stačí vidět maximálně jednou za život a nebo vůbec. Najde se zde pár světlejších okamžiků, ale většina filmu za moc nestojí. Pokud byste chtěli vidět nějaký pořádný film o Krvavé Mary, dívce ze zrcadla - tak si pusťte nějakou starší verzi. Slabých 40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat