0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 12. 2011

Black Swarm (2007)

Jejich bodnutí pro vás znamená jistou smrt!

Policistka Jane přijíždí se svou malou dcerkou Kelsey do svého rodného městečka, aby ji uchránila před nebezpečím, které panuje ve velkých městech. Na tohle místo má však nemilé vzpomínky, když zde před deseti lety zemřel její manžel Dan. Nyní se tváří v tvář setkává se svou první velkou láskou a dvojčetem svého muže Devinem, který zde vede rodinnou firmu. Devin se živí jako deratizér a pomáhá místním obyvatelům zbavit se škodlivého hmyzu či hlodavců. Jednoho dne je ubodán k smrti potulný tulák, ale brzy poté, co je převezen do místní pitevny, jeho tělo záhadně zmizí. Při prozkoumaní jednoho z vosích žihadel Devin zjistí, že vosy které napadají místní obyvatele jsou nějak geneticky upravené a mnohem agresivnější než jakýkoliv známý druh. Je jen otázkou času, kdy vosy zaútočí znovu.

Slovenský název: Vraždiace osy
Režie: David Winning
Rok výroby: 2007
Délka: 86 min
Země: Kanada

Hrají:
Sebastien Roberts ... (Devin Hall / Dan Hall)
Sarah Allen ... (Jane Kozik)
Jayne Heitmeyer ... (Katherine Randell)
Rebecca Windheim ... (Kelsey Kozik)
Robert Englund ... (Eli Giles)
...a další

Když jsem nedávno narazil na tenhle kousek, tak jsem si původně myslel, že jde o úplně jiný film. Po jeho shlédnutí však musím říct, že zas až takový rozdíl v jejich kvalitě není a dokonce se na to dalo i dívat. Je sice pravda, že to není žádná sláva, ale režisér Winning většinou točí podprůměrné filmy. I tento kousek je součástí Maneater Series. Tentokrát však své dílo společně se scénáristou Toddem Samovitzem okořenili o nový prvek, který docela vylepšil jeho kvalitu. Tím je myšlenka skloubit zvířecí horor se zombie žánrem. Tedy lépe řečeno se v tomto filmu stanou z bodnutých lidí, jakési chodící mrtvoly či inkubátory pro mladé vosy.

Začátek filmu se nese v dosti nudném duchu, kdy si vyslechneme rádoby srdceryvný příběh o dvou jednovaječných bratrech a jejich lásce k pohledné dívce. Teprve zhruba po dvaceti minutách se zde začnou objevovat první příznaky toho, že se zdejším obyvatelstvem není zas až tak všechno v pořádku. Někteří z nich mají stopy po hmyzím bodnutí, strnule se pohybují a vydávají podivné zvuky. Pochvíli přicházejí na scénu i digitální vosy, které sice vypadají tak trochu směšně, ale viděl jsem už horší. I samotné vizuální efekty vypadají hodně zvláštně, ale dá se zde najít několik scén, které mě doslova zahřály u srdce. Kupříkladu Farář vs. Starosta.

Asi největším lákadlem však kromě dvou atraktivních hereček byla účast známého herce Roberta Englunda. Ten už sice nezáří tak jako když hrál Freddyho, ale pořád má divákům co nabídnout. I tentokrát předvedl docela slušný výkon a byl skutečně asi hlavním tahounem celého filmu. Na jeho výkonu bych našel jen velmi málo chyb, což se však už nedá říci o většině jeho kolegů. Místy mi přišlo jejich přehrávání docela trapné, ale pořád to ještě bylo na hranici únosnosti. Bohužel čím se blížil snímek stále více ke svému konci, tím mě se mi líbil míň a míň. Očekával jsem nějaký finální nálet včelích zabijáků, ale teoretický jsem se nedočkal vůbec ničeho. Tímhle mě tvůrci zklamali asi nejvíce.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat