0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 12. 2011

Bijita Q (2001)

Takashi Miike a jeho další morbidní podívaná.

Režisér Miike dokázal své fanoušky již několikrát šokovat svým přístupem k nejen hororovému žánru, kdy se jeho filmy mohou těšit opravdu netradičnímu zpracování. Nechutnost, perverze a místy až morbidita jsou ještě dost slabé slovo. Ti kdo pozorně sledují jeho tvorbu však semnou budou jistě souhlasit, že většina jeho výtvorů za sebou zanechala opravdu zajímavou stopu. Ani tentokrát tomu nebude jinak a chtěl bych upozornit především pánbíčkáře, aby se na tohle rozhodně nedívali. Mohli by si totiž způsobit nějaké trauma a následky dokonce života. Život je totiž pěkná děvka a nikdy nevíte, kdo může žít kolem vás. Váš roztomilý soused může totiž klidně být uchyl, vrah nebo nekrofil.

Režie: Takashi Miike
Rok výroby: 2001
Délka: 84 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Visitor Q

Hrají:
Ken’ichi Endo ... (otec)
Shungiku Uchida ... (matka)
Jun Muto ... (syn)
Fujiko ... (dcera)
Kazushi Watanabe ... (návštěvník)
...a další

My se dnes podíváme na zoubek jedné rodině, která možná na první pohled vypadá normálně, ale nevěřte tomu. Šikana, incest, nekrofilie, drogy a prostituce pro ně nejsou ničím výjimečným. Jejich netradiční život je náhle narušen podivným návštěvníkem, kterého otec ubytuje ve svém domě. Tento záhadný chlapík začne pomalu měnit celou rodinku k ještě mnohem horšímu. Že to snad už ani nejde? Ale jo jde!

Začátek lehce připomíná soft porno, ale nenechte se mýlit. Pozorní posluchači jistě rychle odhalí, co se skrývá pod pokličkou chvil následujících. Nebýt opravdu zajímavých titulek, tak by jste si ovšem film zas až tolik neužili. Po erotickém zajiskření však přichází ještě šokující část příběhu. Štve vás vaše matka? Pokud nemáte úctu k vašim rodičům, tak si můžete vzít příklad z malého hrdiny, který nemá ani ponětí co to je.

Takashi Miike má však rád černý humor a tak ani zde nesmí chybět celá řada humorných situací. Jeho morbidní humor však ne každý snese. Může mrtvola při sexu zvlhnout? Co myslíte? No prozrazovat vám to nebudu, nicméně i náš uchyl zjistí, že by ho neměl strkat tam kam by neměl. Pro ženy zde najdeme i menší zpestření milostných hrátek, aneb k čemu všemu se dá použít mateřské mléko.

Ať je děj sebevíc morbidnější, tak musím uznat, že se film může pochlubit opravdu procítěným scénářem. Tvůrci nám zde chtěli ukázat jakési utužování rodinných vztahů, za jakékoliv situace. Bizardní zpracování však určitě není pro každého.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat