0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 12. 2011

Bestia in calore, La (1977)

Nacisti přišli na způsob, jak nebohé vězeňkyně usouložit k smrti...

Obyvatelé malého italského městečka se musí potýkat s dennodenní tyranií nacistických vojáků. Místní kněz spolupracuje s partyzány, kteří podnikají záškodnické akce, jenž ovšem moc úspěchů nepřináší. Navíc se jim německý velitel mstí na jejich ženách a dětech. Mladé dívky jsou drženy násilím drženy v krutých podmínkách, kde jsou vydány napospas sadistickým praktikám doktorky Kratschové. Ta se přímo vyžívá v mučení a znásilňování svých vězeňkyň, které předhazuje svému miláčkovi. Tím je lidská stvůra, která je držena v kleci a při životě zůstává díky vysokým dávkám afrodiziaka. Věčně nadržená bestie je tak vždy připravena vyhovět své paní. Partyzáni však nehodlají jen nečině přihlížet zabíjení svých milovaných a tak se rozpoutá rozhodující bitva, která může mít jen jednoho vítěze.

Český název: Pekelná bestie SS
Režie: Luigi Batzella
Rok výroby: 1977
Délka: 86 min
Země: Itálie
Alternativní název: SS Hell Camp

Hrají:
Macha Magall ... (Dr. Ellen Kratsch)
Gino Turini ... (Drago)
Edilio Kim ... (Kapitán Hardinghauser)
Xiro Papas ... (Lupo)
Salvatore Baccaro ... (bestie)
Brad Harris ... (Don Lorenzo)
...a další

Tento snímek se řadí k subžánru zvanému Nazi exploitation. Někteří tyto filmy obdivují a jiní je zatracují. Především díky jejich náplni, kterou je především násilí na ženách, ale občas i mužích. Tento prvek zde hraje převážnou roli, ale ani erotická část nezůstává v pozadí. Nahoty si zde užijeme opravdu ve velkém množství a především u mužské části publika to bývá často i to jediné, co upoutá jejich pozornost. Především pak starší ročníky, pro které byli zarostlé klíny velmi rajcovní. Bohužel to všechno není jen o nahotě a mučení a tak musíme překousnout i příběhovou linii, která už tak úžasná není. Slabé scénáře bývají také většinou hlavní příčinou, proč se tyto filmy těší z velmi nízkého hodnocení. Ne každý si totiž libuje v mučení a znásilňování bezbranných dívek, ale najde se i pár výjimek.

Název tohoto snímku je velice zavádějící, protože za onu „Bestií“ můžeme považovat jak samotnou stvůru v kleci, tak i pohlednou a hlavně nemilosrdnou doktorku. Zatímco chlupatý muž v kleci uspokojuje pouze své sexuální pudy, které v něm vyvolávají ony podávaná séra a nad svými činy moc neuvažuje ( ono se při pohledu na něj není ani čemu divit), tak jeho stvořitelka si své povolání přímo užívá. Pohled na svůj výtvor a jeho činy si přímo vychutnává, stejně jako on sexuální akt a dívčí ochlupení. Němci však byli vždy velice vynalézaví a tak se divák dočká i řady jiných druhů mučení. Ty už však zas až tolik záživné nejsou a to především díky malému rozpočtu.

Tímto se dostávám k tomu, že celý tento film na mě působil jako jakási drsnější erotická komedie. Akční scény jsou spíše směšné, protože jejich pojetí ala Sedmá rota se nemůže brát snad ani vážně. Zvukový doprovod sice chrlí jednu salvu za druhou, ale kulky potažmo krev aby člověk za celou dobu pohledal. Nepřirozené chování herců a jejich smrtelné pády k zemi, by si Oscara určitě nezasloužilo. Ony celkově herecké výkony za moc nestojí a jediná kdo si zaslouží větší pozornost je samotná Macha Magall. Její ďábelský úsměv a pohledná tvář se přesně hodí pro tyto filmy. Rozhodně patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění a to nemluvím jen o jejím těle.

La Bestia in calore určitě nepatří mezi nejlepší kousky svého druhy, ale ani mezi nejhorší. Určitě však tato podívaná není pro všechny. Je mi jasné, že většina lidí podobné filmy odsoudí a hodí do odpadu, ale jelikož já mám podobné zvrhlosti rád, tak tomu dám průměrné hodnocení. Čert vem tu tragedii okolo, já se u toho docela slušně pobavil. Jen je škoda, že se tvůrci více neodvázali a většina mučení se odehrávala mimo záběr kamery, nebo z větší dálky. Přesto všechno se tu však několik laskomin přece jenom najde!

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat