0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 11. 2011

Supernatural (Season I)

Dva bratři se při své cestě za hledáním otce, potkají se spoustou nadpřirozených sil a jen jejich důvtip a síla je dovede k cíli jejich cesty.


Český název: Lovci duchů (1. série)
Režie: Kim Manners, Robert Singer, David Nutter
Rok výroby: 2005
Počet epizod: 22
Délka epizody: 39 min
Země: USA

Hrají:
Jensen Ackles ... (Dean Winchester)
Jared Padaleck ... (Sam Winchester)
Jeffrey Dean Morgan ... (John Winchester)
Jim Beaver ... ( Bobby Singer)
Nicki Lynn Aycox ... (Meg)
...a další

Dean a Sam prožili velmi zvláštní a smutné období, když byli ještě malí. Jejich matka jedné noci zemřela strašnou smrtí, když na ní zaútočil démon. Jejich otec od té doby začal nahánět a zabíjet duchy po celé zemi. Zatímco mladší Sam už nechtěl bydlet doma a odešel studovat na vysokou školu, Dean chtěl udržet rodinný podnik a vydal se v otcových stopách. Jenže co osud nechtěl, jednoho dne přišla Deanovi telefonní zpráva od otce, který se ocitl v ohrožení života a potom záhadně zmizel. Dean se rozhodne za každou cenu otce najít, ale sám to nedokáže. Vydává se tedy za bratrem Samem, aby společně otce našli a zachránili. Sam odmítá, ale když zemře jeho přítelkyně neváhá a rozhodne se pomoci bratrovi.

Ze začátku to bylo hodně těžké, protože oba bratři spolu moc dobře nevycházejí. Na jedné policejní stanici se jim podaří získat otcův deník, který je jejich jedinou šancí na jeho nalezení a následné osvobození. Nacházejí v něm záhadné souřadnice, které budou jejich prvním cílem. Tím začíná jejich dobrodružství.

Na svých cestách se musí spoléhat hlavně na Deanovu sílu a Samovu chytrost. Se svým arsenálem zbraní se utkají s velkým množstvím různých bytostí. Potkají se například s duchy, kanibalem Wendigem, zabijáckým hmyzem, pohanským bohem, pekelným domem, zabijáckým autem, upíry a mnoha dalšími nepřáteli.

Jedná se o velice oblíbený seriál, který má zatím čtyři série. Příběh dvou bratrů, kteří se vydávají po stopách svého otce při nichž potkávají spoustu protivníků, kteří se je pokusí zabít. Ne všechny epizody přímo souvisí se záchranou jejich otce, ale jde i o náhodné setkání s pekelnými bytostmi, které terorizují nevinné lidi na jejich cestě. Mají spousty různých zbraní, které ,,zdědili po otci‘‘ a většinou jen díky nim uniknou o vlásek smrti. V seriálu máme možnost slyšet i spoustu starých rockových hitů, které jsou skvělým hudebním doprovodem. Taky efekty jsou na vysoké úrovni a mnohdy převyšují lecjaké hororové filmy.

Scenáristé se nestyděli do děje uvést i několik pravdivých událostí či pověr, které v Americe skutečně existují. Některé jejich provedení se dočkalo velkého úspěchu, ale i odporu. Co se týká hlavních postav, tedy obou bratrů byli představeny zhruba tak jak to bývá v opravdovém sourozeneckém životě. Zatímco jeden si hraje na tvrďáka a počítá se svou silou, druhý spíš uvažuje mozkem a spoléhá se i na své charisma (převážně když potká mladé dívky).

Jensen Ackles: Na rozdíl od svého kolegy je spíše seriálovým hercem. Zahrál si například v seriálech – Tak jde čas, Sladké údolí, Černý anděl. Objevil se, ale i v hororovém filmu Devour.

Jared Padalecki: ten už má ve světe filmů větší zkušenosti a objevil se ve filmech typu Cry Wolf, House of Wax (2005), a v novém remaku Friday the 13th. Jeho jméno zviditelnila role v seriálu Gilmorova děvčata.

Velice dobrý a úspěšný seriál, který vás nikdy neomrzí a vždy přinese nějaké nezapomenutelné hlášky a spoustu dobrých momentů. Je sice pravda, že se filmaři rádi inspirují u různých hororových filmů, ale formou jakou to přenášejí do seriálu nikoho snad nepobouří. Spíše rozesmějí, a to myslím dobře.

Názvy epizod

1. Pilot (Pilot)
2. Wendigo (Wendigo)
3. Smrt ve vodě (Dead In The Water)
4. Fantom cestovatel (Phantom Traveler)
5. Krvavá Mary (Bloody Mary)
6. Druhá kůže (Skin)
7. Muž s hákem (Hookman)
8. Brouci (Bugs)
9. Návrat domů (Home)
10. Rooseveltova léčebna (Asylum)
11. Strašák (Scarecrow)
12. Víra (Faith)
13. Route 666 (Route 666)
14. Noční můra (Nightmare)
15. Benderova rodina (The Benders)
16. Neviditelný zabiják (Shadow)
17. Pekelný dům (Hell House)
18. Striga (Something Wicked)
19. Obraz (Provenance)
20. Nebožtíkova krev (Dead Man's Blood)
21. Salvation (Salvation)
22. Devil's Trap (Devil's Trap)


Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat