0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 11. 2011

Supernatural (Season 2)

Sam a Dean vyráží vstříc pomstě a novým dobrodružstvím.


Český název: Lovci duchů (2. série)
Režie: Kim Manners, Robert Singer, David Nutter
Rok výroby: 2006
Počet epizod: 22
Délka epizody: 39 min
Země: USA

Hrají:
Jensen Ackles ... (Dean Winchester)
Jared Padalecki ... (Sam Winchester)
Jeffrey Dean Morgan ... (John Winchester)
Fredric Lehne ... ( Yellow Eyed-Demon)
Chad Lindberg ... ( Ash)
Gabriel Tigerman ... ( Andrew 'Andy' Gallagher)
Aldis Hodge ... ( Jake Talley)
...a další

První díl začíná tam, kde skončil ten poslední z první série. Tedy shrnutím první série a následným zachráněním otce. Jenže rodinné setkání netrvá dlouho. Dean pomalu umírá v nemocnici, ale jeho otec se s tím nehodlá smířit. Vyvolá žlutookého démona a uzavře s ním dohodu. Dean se zázračně uzdravuje, ale Sam nachází otce mrtvého na nemocniční podlaze. A tímto úvodem začíná jejich další etapa života a nové dobrodružství.

Touha pomstít otce je znovu zavede do cesty, při níž se musí utkat se spoustou nepřátel, kteří budou usilovat o jejich život. Opět pomůžou vyřešit několik případů, na které narazí na své cestě. Dozví se něco víc o své matce, proč a kdože to vlastně je či byla. Navíc zjistí i to, že nejsou jedinými výjimečnými dětmi na světě a s některými se potkají a propletou své životy. Tentokrát ovšem budou muset projevit víc sourozenecké lásky a ukáží nám, co jsou pro svého bratra ochotni udělat a jakou cenu zaplatit. Navíc jejich úhlavní nepřítel žlutooký démon je velice lstivý a určitě nejnebezpečnější protivník.

Kromě již zmíněného démona jim zavaří například zabijácký klaun, který ovšem není jako TO – tentokrát se zaměřuje spíše na rodiče, potkají lovce upírů Gorgona Walkera, tajemný hotel ve kterém bych se nechtěl ubytovat, nechají se zatknout do vězení v němž záhadně umírají vězni, připletou se do filmařského zákulisí atd.

Bylo zcela logické, že po úspěšnosti první série se musí v tomto seriálu pokračovat. Ještě téhož roku co se natočily poslední díly jedničky, tak vzniklo pokračování. Opět si bratrskou dvojici zahráli Jensen Ackles a Jared Padalecki, bez kterých si žádný fanda nedokáže tento seriál představit. Oproti jedničce zde však jejich otec umírá hned na začátku a scénáristé se už nechtěli opírat jen o naše sourozence. Dali prostor více hercům, kteří se objevovali v mnoha dílech. Za zmínku stojí postavy Ellen, Ashe, žlutookého démona a pár dalších.

Trikové a zvukové efekty se o trochu zlepšily, ale už u první série proti nim nemám skoro žádných připomínek. Opět zazní spousta hlášek, které se dají jen těžko zapomenout a jež jsou nepostradatelným doplňkem konverzace mezi bratry. Pouze atmosféra je tu trochu stísněnější než v dílech předešlých, protože rodinu Winchesterových zasáhne hned několik nelítostných ran osudu, ze kterých se budou těžko vzpamatovávat. Následuje skvělé zakončení série, které nás opět nabudí na trojku a několikrát opakovaná Deanova věta ,,pojď Same, máme hodně práce…‘‘ nabude opět očekávání, co nabídne třetí řada.

Druhá řada si udržela opět svůj vysoký standard a zcela se vyrovnala té první. Ničím ji nepřevyšuje a ani není v ničem horší. Oba hlavní hrdinové opět předvedli skvělé výkony, jejich zbraně neztratili svůj lesk a nově spravené auto jim dodalo eleganci.

Názvy epizod

Ve chvíli mé smrti (In My Time of Dying)
Klauna má každý rád (Everybody Loves a Clown)
Chuť krve (Bloodlust)
Ona je zombie! (Children Shouldn't Play with Dead Things)
Slepá poslušnost (Simon Said)
Není úniku (No Exit)
Obvyklí podezřelí (The Usual Suspects)
Křižovatka Blues (Crossroad Blues)
Smrtící nákaza (Croatoan)
Kořist (Hunted)
Návrat do dětství (Playthings)
Změna podoby (Night Shifter)
Anděl pomsty (Houses Of The Holy)
Zrozen ve zlém znamení (Born Under A Bad Sign)
Drby (Tall Tales)
Bouračka (Roadkill)
Srdce (Heart)
Hollywoodský babylon (Hollywood Babylon)
Vězeňské blues (Folsom Prison Blues)
Co je a co nikdy nemělo být (What Is and What Should Never Be)
All Hell Breaks Loose (Part 1)
All Hell Breaks Loose (Part 2)

Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat