0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 11. 2011

Animals (2008)

Zapomeňte na klasické vlkodlaky!

Jarrett je obyčejný stavební dělník, který chodí docela často do práce pozdě. Po šichtě si vždycky zaskočí na pár drinků do baru, který vlastní jeho kamarád Jules. Jeho stereotypní život se však jednoho dne zásadně změní, a to ve chvíli, kdy do baru vejde pohledná blondýnka Nora a začne s ním flirtovat. Jarrett podlehne jejím svodům a nechá se vtáhnout do její láskyplného objetí. Prožije s ní několik žhavých nocí a zdá se, že konečně našel smysl svého života. Jenže tato idylka netrvá dlouho, protože Nora skrývá děsivé tajemství, které ho může stát život. Ona totiž ve skutečnosti není obyčejný člověk a navíc patří jinému muži. Tím je záhadný cizinec Vic, který má strašně rád lidské maso a pro jeho získání je ochotný udělat cokoliv. Pokud si chce Jarrett svou lásku udržet, bude o ní muset bojovat na život a na smrt v souboji, ve kterém má jen velmi malou šanci na úspěch.

Český název: Zvířecí instinkty
Režie: Douglas Aarniokoski
Rok výroby: 2008
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Marc Blucas ... (Jarrett)
Naveen Andrews ... (Vic)
Nicki Aycox ... (Nora)
Eva Amurri ... (Jane)
Andy Comeau ... (Jules)
...a další

Podle úvodu se vám může zdát, že jde o nějaký romantický filmeček o zhrzeném milenci, ale nenechte se mýlit. Jde jen o další tuctový béčkový vlkodlačí film, který se řadí do podprůměrných vod tohoto žánru. Režisér Aarniokoski nepatří mezi špičky ve svém oboru a na jeho dílech je to znát na první pohled. Žádný originální scénář tady nenajdete, za to zde lze spatřit zřejmě další evoluční podobu vlkodlaka. Předem zapomeňte na chlupatá stvoření, která loví za úplňku a strašidelné vytí, tady se tvůrci pustili do digitální fušařiny ze které vám polezou oči z důlků.

Kultovní hororová postava je zde prezentována formou jakého přízraku, kdy se člověk z lidské podoby promění v bílý (nebo černý) oblak mlhy, který se dokáže protáhnout skrze klíčovou dírku a poté se zformuje v matnou podobu vlkodlaka. Samotné efekty vypadají hodně amatérsky a musím se přiznat, že při soubojích těchto tvorů jsem měl docela problémy rozeznat kdo je kdo. I když na druhou stranu nám to tvůrci lehce ulehčili tím, že ten co dostával na frak byl většinou ten hodný. Jen jedinkrát změnili autoři strategii a na krátký okamžik nám ukázali krátkou proměnu Vicovi tváře a zase tak špatně to nevypadalo. Kdyby šli po celou dobu filmu tímhle směrem, tak z toho nemusela být taková fraška. Krvavých scén se tu objeví hned několik, ale o žádné lázni či pastvě pro oči nemůže být ani řeč. Většinou se totiž objeví jen cákanec krve a teprve po dalším střihu má divák šanci omrknout zakrvácenou postavu na zemi.

Velkým hitem průměrných a podprůměrných filmů poslední doby je obsazení známé osobnosti, jejíž jméno na obalu DVD má nalákat davy diváků. Tentokrát jde o hvězdu seriálu Lost Naveena Andrewse. Bohužel právě jeho výkon bych označil za jeden z nejhorších a myslím si, že jeho jméno utrpělo nejeden šrám. Jedno se však musí tvůrcům nechat - podle mě si zřejmě od začátku byli vědomi, že tento film žádnou velkou díru do světa neudělá a tak se slabé efekty a mizerný děj pokusili doplnit docela odvážnými erotickými scénami v podání pohledné Nicki Aycox, a to se jim celkem povedlo. Tato diva se rozhodně nestydí a divákům nabídla několik velmi žhavých póz. Když už po hororové stránce film za moc nestojí, tak alespoň na něco se tu dá dívat.

Jelikož nejsem fandou novodobých vlkodlačích filmů a mám rád spíše starou klasiku, tak tenhle snímek u mě po ztvárnění monster propadl na celé čáře. Téměř nulová atmosféra mě pomalu uspávala a jediné co mě drželo při životě jsou již zmíněné lechtivé scénky, které se jim opravdu povedly. Ani to však nestačí na to, aby mu dal alespoň průměrné hodnocení.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat