0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 11. 2011

Anaconda III (2008)

Vyměnil červené plavky za loveckou pušku a místo balení holek na pláži se vydal ulovit obrovskou Anakondu.

Pan Murdoch přijíždí do výzkumné laboratoře, aby zjistil, jak pokročili jeho zaměstnanci ve výrobě nového léku na rakovinu. Nešťastnou náhodou uteče z laboratoře geneticky upravená anakonda, která na své cestě za svobodou zabije většinu personálu. Na pomoc přijíždí speciální tým lovců pod dočasným vedením kapitána Groznyho. Doktorka Amanda Hazeová se vydává s lovci na lov hada, protože by jim mohla být nápomocná. Obrovská Anakonda je velice chytrá a nelítostná. Začne si s nimi hrát na kočku a na myš, dokonce jich několik zabije. V tu chvíli přichází na scénu vyhlášený lovec a zároveň velitel lovců Hammett. Schyluje se k poslednímu boji, z něhož může vyjít jen jediný vítěz.

Český název: Děti Anakondy
Režie: Don E. FauntLeRoy
Rok výroby: 2008
Délka: 96 min
Země: USA / Rumunsko

Hrají:
Crystal Allen ... (Amanda)
David Hasselhoff ... (Hammett)
John Rhys-Davies ... (Murdoch)
Patrick Regis ... (Nick)
Anthony Green ... (kapitán Grozny)
... a další

Režisér FauntLeRoy točí filmy čistě pro televizní účely. Většina z nich však patří do kategorie podprůměrných. Patří mezi ně například: Young Hearts Unlimited (1998) nebo tři Segalovky - Today You Die (2005), Mercenary for Justice (2006) a Urban Justice (2007). Tento film však patří mezi nejhorší. Má jít o volné pokračování původní Anacondy (1997) a Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (2004). Už předešlý díl ukázal, že na jedničku v žádném případě nemá, ale tato trojka je totální průser.

Tak a máme tady další film o přerostlém hadovi. V roce 2008 by jsme si řekli, že po tolika špatných filmech s hadí tématikou na nás producenti vybalí pořádnou pecku. V dnešní době neomezených speciálních počítačových efektů by mohl had konečně vypadat k světu. No a film Anaconda 3 nás vyvedl z velkého omylu. Dokázal nám, že se dá natočit opět pěkný nesmysl, který se měl raději vyhodit do popelnice. Tady si dovolím trochu povznést film Python, který je podle mě lepší.

Samotné zpracování hada je naprosto otřesné. Digitální efekty jsou na velice nízké úrovni a had vypadá spíš směšně, než aby nás měl vystrašit. Jeho pohyb je tak rychlý, že většinou vidíme jen ocas nebo část těla. To byl jistě záměr, protože i samotní filmaři se za něj jistě styděli. Protože když už byla vidět i hlava, tak mě přepadl záchvat smíchu. To samé se stalo i při scénách, kdy had polykal těla svých obětí. Co už však stojí za řeč je samotná hudba. Pomalé rytmické tóny, které doprovázely některé scény, se mi docela líbily. Dokázaly alespoň trochu navodit tajemnou atmosféru, kterou jinak celý film postrádá.

Když jsem viděl první scény, kdy had zabíjel v laboratoři, tak jsem si řekl, že by to zas tak špatné být nemuselo. Občas se dokonce objevily i scény, kdy had celkem slušně nabodával ocasem své oběti. Bohužel těchto okamžiků je velmi málo. Kromě děravého scénáře se dostavily i naprosto otřesné herecké výkony. S příchodem Davida Hasselhoffa to začala být katastrofa. Tento herec už dávno zapomněl na své role, kdy se projížděl v černém bouráku nebo proháněl v červených plavkách dívky po pláži. Tady se nestačil ani oholit a jeho výkon patřil k těm nejhorším. Stejně jako banda hypíků, kteří vypadali, že si šli zastřílet na zajíce a ne lovit dvacetimetrovou anakondu. Film má navíc spoustu nesrovnalostí. Hlavně co se počtu hadů týká. Na začátku utekla jedna anakonda, ke konci už byly dvě a navíc těhotné. Připadal jsem si jako při sledování Pythona 2.

Hodnocení:
Film je naprosto zpackaný a bohužel musím říct, že ne poslední. Natočil se totiž i čtvrtý film, který nechci raději vidět. Je toho hodně málo co můžu pochválit. Pokud máte rádi původní film, tak na tohle pokračování se raději nedívejte. Dávám 20% jen za hudební doprovod, malou roli Johna Rhys-Daviese a pěknou herečku.

Žádné komentáře:

Okomentovat