0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 11. 2011

Altered Species (2001)

Vědecké výzkumy občas zapříčiní, že něco/někdo doroste do obřích rozměrů. Potom se však nikdo nemůže divit, že se je jejich výtvor pokusí sežrat!

Profesor Irwin společně se svým pomocníkem Waltrem provádějí hormonální pokusy na krysách. Některé subjekty se však dostanou na svobodu a najdou útočiště ve sklepních prostorách pod laboratoří. Ani jeden z nich netuší, že jejich pokusy zapříčinili neuvěřitelně rychlý růst a zvýšenou agresivitu, která z krys udělala nebezpečné zabijáky. Zrovna ve chvíli, kdy se zákeřní hlodavci rozhodnou skoncovat se svými trýzniteli, do laboratoře přijíždí skupina Waltrových přátel. Ti budou brzy velmi litovat, že nejeli slavit konec zkouškového období někam jinam.

Český název: Krysy útočí
Režie: Miles Feldman
Rok výroby: 2001
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Allen Lee Haff ... (Walter)
Leah Rowan ... (Alicia)
Derek Hofman ... (Burke)
Guy Vieg ... (Profesor Irwin)
Alexandra Townsend ... (Chelsea)
... a další

Samotný začátek nám napoví, že se o žádný velkolepý krysí průlom v hororovém odvětví jednat nebude. Stupidní dialogy nás začnou hned od začátku strašně ubíjet a nesympatičtí herci za doprovodu otřesného dabingu rozjedou uspávající ukolébavku. Ta je naoko okořeněna o nazelenalou tekutinu, která nevěstí nic dobrého už jen svým vzhledem. Ani bych se moc nedivit, kdyby se jednalo o mé v mladí velice oblíbené peprmintové lepidlo, které během krátké chvíle udělalo s krysami "neuvěřitelné" divy. Živá zvířata ve mně zezačátku vzbuzovala plané naděje, že bych se mohl dočkat podívané bez tragických digitálních efektů, ale to jsem ještě nevěděl, že šlo jen o zbožné přání.

Již při prvních dvou úmrtích bylo jasné, že sleduji další paskvil, který už víckrát vidět chtít nebudu. Létající kočičí chlupy a počítačem stvořené krvavé cákance, nejsou zrovna dvakrát lákavou podívanou a když se navíc každá oběť chová jako přes kopírák a nonšalantně nakročí vstříc smrti, tak vás to velmi rychle znechutí. Nelogické chování jednotlivých postav nás provází napříč celým dějem, takže když už proběhne nějaká ta změna, tak si toho ani moc nevšimnete. Pořád se zde totiž objevují neustále se opakující tytéž záběry na pískající krysy, které se náhle vrhnou na svou oběť a následně je hadrový panák pokryt desítky těl.

Jistým oživením měla být účast skupinky nadržených teenagerů, kteří ovšem u mne rovněž moc nezabodovali. Možná tak dvě pohledné herečky, ale jinak jejich výkony byli jedna velká tragédie. Jejich pubertální kecy si mou přízeň nezískali a já jen úpěnlivě vyhlížel jejich skon. Zhruba v polovině filmu pak tvůrci svůj výtvor pohřbili totálně. Jakmile se totiž na scéně objevila gigantická krysa (herec v kostýmu) šlo všechno do kytek. Tento trapný pokus o stvoření největšího hlodavce v historii dopadl katastrofálně. Jediné co bych vyzdvihl trochu víc je několik laciných gore scén, které později následovaly. Dalším "legračním" prvkem byli plešáci na kolečkách a jejich zběsilé pronásledování jedné postavy před budovou. V těchto chvílích jsem se dokonce párkrát i párkrát pousmál.

Absolutní absence hororové atmosféry a celkově špatný dojem z celého filmu mě přinutil pomýšlet o nulovém hodnocení. Nakonec jsem se však rozhodl dát doslova z milosti 20% za těch několik světlejších okamžiků, které zde můžeme shlédnout. Jinak je to ovšem ztráta času, kterou už napodruhé absolvovat nebudu.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat