0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 1. 2014

Evidence (2013)


Na místě brutálního masakru v Nevadské poušti bylo nalezeno několik poničených videonahrávek. Tým detektivů se podle nich pokusí zanalyzovat všechny vodítka, které by je dovedli k pachateli.

Tým detektivů stojí před složitým úkolem. Na opuštěné benzínové stanici uprostřed pustiny byly nalezeny pozůstatky lidských těl – po brutálním masakru a jediným vodítkem jsou nalezené videokamery a mobilní telefony. Poničené záznamy mají dopomoci k identifikaci obětí, ale jejich zanalyzování bude složité, protože nahrávky jsou v dosti zuboženém stavu. Střípek po střípku tak experti začnou poodhalovat děsivý příběh skupiny mladých lidí, kteří se vydali za zábavou do Las Vegas…



Režie: Olatunde Osunsanmi
Rok výroby: 2013
Délka: 94. min
Země: USA

Hrají:
Radha Mitchell …………………..(detektiv Burquez)
Stephen Moyer …………………...(detektiv Reese)
Caitlin Stasey ……………………..(Rachel)
Torrey DeVitto ……………………(Leann)
Nolan Gerard Funk ………………...(Tyler Morris)
…a další



No, to vám teda řeknu, že ještě teď ve mně kolují dosti rozporuplné pocity. Nejsem žádným velkým fanouškem filmů, kde figuruje především ruční kamera, ale tady mi to jaksi sedlo. Detektivní zápletka nám do jisté míry nabídne i kousek originality, ale dá se tu najít i několik rušivých elementů. Tvůrce bych trochu pokáral za několik nezáživných pasáží, kdy jsem měl sto chutí pohnout s časomírou dopředu, ale zas na druhou stranu jsem se nechtěl ochudit o postupné poodhalování příběhu. Sice mě trochu štval fakt, že ty záběry z kamer a telefonů jsou dost často přerušovány (na můj vkus), ale zas na druhou stranu alespoň bylo o mírné napětí postaráno. Ani já jsem dopředu netušil, kdo bude další na řadě a postupná likvidace postav maniakem ve svářečské masce měla taky něco do sebe. Ovšem nejsem sice žádný odborník přes svářečky, ale ty scény s „odpadáváním – upalováním“ končetin byly trochu přitažené za vlasy, stejně jako finální odhalení závěrečné pointy.
Jinak určitě potěšila přítomnost Radhy Mitchell, ale nějaký oslnivý výkon nepředvedla. Ona jí to ani její postava detektivky neumožnovala. Její roli by dle mého názoru zvládla i kterákoliv jiná herečka úplně stejně. Asi největší problém jsem tu měl s atmosférou. Přestože byla cítit ve vzduchu snaha tvůrců o její ponurost, kterou mělo zajistit střídání snímání kamery a doprovodných zvuků, tak to zafungovalo jen tak napůl. Když už se totiž konečně začalo něco dít a atmosféra začala statečně houstnout, tak to opět zhatil pokažený záběr, nebo střih a přesun k detektivům. Ze začátku to možná na někoho působilo dobře, ale s přibývajícím časem to začala být otrava.
Evidence tak v konečném zúčtování absolutně ničím nevybočuje z řad průměrných filmů, které sice něčím překvapí, ale zároveň ani nikoho moc nenadchnou. Tvůrcům jejich myšlenku neberu, občas si skutečně pohráli s divákem jako kočka s myší, ale škoda té zdlouhavosti některých pasáží. Možná to chtělo ještě trochu víc přitvrdit a ubrat infravidění – to zabití jedné z obětí vypadalo vážně trochu blbě a na „Star Wars“ tu nikdo zvědavý nebyl. Každopádně nelituju, že jsem to viděl, leč doporučovat to nikomu nehodlám.

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat