0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 1. 2014

Camel Spiders (2011)


Další „výtečná“ pavoučí podívaná, tentokrát v podání Jima Wynorskiho.

Při jedné z vojenských misí na Blízkém východě je kapitán Sturges postřelen a jeden z jeho vojáků zabit. Útočníci najednou záhadně zmizeli ze svých pozic, ale při prohlídce terénu naleznou jednu mrtvolu. Jak se zdá zaútočili na ně zákeřní „Ďáblové pouště“, jak místní přezdívají agresivní druh jedovatých pavouků. Američtí vojáci se však této historce zasmějí, naloží mrtvolu a odletí zpět do států. Nikdo však netuší, že se několik pavouků ukrylo v těle vojáka. Při průjezdu pouští na vojenskou základnu mají kapitán Sturges a seržantka Shelly autonehodu, při které vypadne rakev a pavouci utečou. Brzy se tak všichni lidé v okolí ocitnou ve smrtelném nebezpečí - propuká invaze pouštních pavouků, kteří se množí neuvěřitelnou rychlostí… 



Český název: Pavouci útočí
Režie: Jim Wynorski
Rok výroby: 2011
Délka: 79. min
Země: USA

Hrají:
Brian Krause ………………..(kapitán Sturges)
Melissa Brasselle ……………(seržantka Shelly)
C. Thomas Howell …………..(šerif Beaumont)
Hayley Sanchez ……………...(Hayley)
GiGi Erneta …………………..(Reba)
…a další



„Postrach“ hororového – scifi žánru Jim Wynorski se vytasil s další céčkovou podívanou, při které potečou jeho odpůrcům opět nervy. Ovšem nikdo vás nenutí se na to dívat! Jim si ve svých odpadních kouscích dělá z diváků vždy vyloženou prdel, proto většinu jeho filmů nikdo nesmí brát moc vážně. Logika tu nemá místo, ta dostala přes držku už někde po deseti minutách, takže je úplně zbytečné počítat všechny ty chyby, které tu jsou k vidění. Bezedné zásobníky, stupidní chování postav, špatné digitální efekty to už ani neřeším, ba ani nesedící počet pavouků, kteří se rozmnožují rychleji než „světlo“. Prostě je u toho potřeba nechat odpočívat mozkové závity, popíjet v klídečku pivko a užít si tu „srandu“. Pokud se budete řídit podle mých rad, tak tohle veledílo přežijete jakžtakž ve zdraví.
Naštěstí je nám tu naservírován dostatečný počet potencionálních obětí, takže se bude po celou dobu na co dívat. Kromě skupiny hladových pocestných v bistru hladoví pavouci nepohrdnou ani skupinou studentů či bandičkou nadržených teenagerů. Digi krve tu bylo víc než dost a úsměvné provedení „gore“ scén by zřejmě zvládl i náctiletý začátečník ve svém oboru. Ono mi celkově přijde, že Wynorski se vždy obklopuje hotovými „talenty“, které zřejmě nikdo jiný nechce a Uwe Boll žije trošku daleko. Jen se divím, že u žánru nebyla napsána i komedie. Protože kam jinam Camel Spiders zařadit.
Nejsem žádný expert přes pavouky, takže mi druh Solifugae nic neříkal. Jim chtěl však opět šokovat a tak ze zcela nejedovatého pavouka udělal vraždící monstrum. Jen škoda, že jim moc neseděla barva (krve?) – jednou červená, jednou zelená – no hlavně že stříkala. Camel Spiders tak sice dle hodnocení na netu patří mezi jeden z nejhorších filmů vůbec, ale já se u něj místy bavil. Na průměr to sice nemá ani omylem, ale už jsem viděl mnohem horší pavoučí filmy. 

Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat