0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 1. 2014

Arachnoquake (2012)


Díky zemětřesení se ulice New Orleans a jeho okolí stanou svědky invaze nového druhu pavouka.

New Orleans zasáhne zemětřesení. Otřesy půdy způsobí na několika místech trhliny, které umožní vylézt z hlubin stovkám albínů – novému druhu bílých pavouků. Tito jsou velice agresivní, dokáží šlehat plameny a rychle se rozmnožují. Lidé o nich zatím nemají ponětí, ale brzy propukne jejich invaze. Stane se tak zrovna ve chvíli, kdy ulicemi města projíždí Paul coby průvodce turistů se svým autobusem, pro které se brzy vyhlídková cesta promění v boj o holé přežití. A ne jen pro ně!



Český název: Pavoukotřesení
Režie: Griff Furst
Rok výroby: 2012
Délka: 86. min
Země: USA

Hrají:
Bug Hall …………………..(Paul)
Olivia Hardt ……………….(Petra)
Edward Furlong …………….(Charlie)
Tracey Gold ………………...(Katelynn)
Ethan Phillips ………………..(Roy)
…a další



„Řekněte, že to byl kokos…“  - spojení SyFy, Griff Furst, pavouci – to musí být další vražedná kombinace koketující s odpadem, myslel jsem si, když jsem do tohoto filmu šel. Nelichotivé hodnocení na CSFD a IMDB mělo být varováním, ale když naskočily závěrečné titulky, musím říct, že jsem byl docela mile překvapený. Scifi – hororová komedie asi takhle byl definoval Arachnoquake. Objeví se tu hned několik trefných hlášek, humorných situací tu je k vidění taky dost, pavouci až na svou obří matku nevypadají zas až tak zle, navíc tu hraje Olivia Hardt – (Furlonga jsem vůbec nepoznal. Od dob Kultu hákového kříže nám chlapec jaksi nakynul). Jen škoda toho dost trapného zakončení, ale i tak jsem byl kupodivu v rámci možností spokojený.
Již samotný počátek nám sebou přinese prvky komedie, která sice není označena v žánrovém přiřazení, ale celý film vlastně není o ničem jiném, než že je jeho úkolem diváky hlavně rozesmát. V rychlosti se seznámíme s hlavním hrdinou Paulem, který není ničím jiným než nezodpovědným „ochlastou“, pařmenem a děvkařem. Samozřejmě jak už to tak bývá, tohle individuum se má stát zachráncem obyvatelem i když to tak zprvu vůbec nevypadá. Mnohem víc nás zaujme skupina turistů, kteří usednou do autobusu. Hlavně pak perlící dědek, který vypouští jednu hlášku za druhou. Dokud se děj odehrává v ulicích New Orleans má děj rozhodně zajímavý spád a divák se i dosyta zasměje. Sem tam sice skupinu opustíme, abychom se mrkli na autobus baseballystek a jejich kouče (Furlonga), ale ti jsou tu jen jaksi do počtu. Pak se ovšem děj přesune za město a tuto změnu, jsem nepřijal zrovna dobře.
Zábava sice pokračuje (i díky Hardtové s Phillipsem), ale už to pomalu začalo ztrácet šmrnc. Pavouci sice pořád řádí a mrtvých začne rapidně přibývat, jenže způsob jejich eliminace už není tak zábavný. Navíc onen „plamenomet“ je dost přitažený za vlasy. Proto se ani moc nedivím, že spousta lidí zůstala neuspokojena a dala filmu malé ohodnocení. Jenže co od Fursta proboha čekali jiného? On snad už nic jiného než céčkovou podívanou nenatočí, takže za ty roky si už na to mohli zvyknout. Já mám často k jeho filmům velké výhrady a ani tentokrát to není žádná pecka, ale já se u jeho „Pavoukotřesení“ bavil, takže s trochou nadsázky označím tento kousek za průměrnou podívanou, která svůj účel v mých očích splnila.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat