0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 8. 2012

Roommate, The (2011)


Nikdy nevíš, co se k tobě na koleji nastěhuje za magora!
Sára právě nastupuje na novou školu a netrpělivě očekává svou novou spolubydlící. Tou se stává Rebecca a obě děvčata se spolu hned skamarádí. Zatímco usměvavá Sára se ráda baví a brzy začne randit s muzikantem Stephenem, Rebecca moc dobrý dojem na své okolí neudělala. Zprvu se zdá, že je prostě jen nespolečenský typ, ale nikdo netuší, že to nemá v hlavě zcela v pořádku. Zcela se na Sáru upnula a nesnese, aby trávila čas s někým jiným, než s ní. Psychicky narušená Rebecca je schopná udělat cokoliv, aby si Sáru udržela jen pro sebe…



Český název: Spolubydlící
Režie: Christian E. Christiansen
Rok výroby: 2011
Délka: 91. min
Země: USA

Hrají:
Minka Kelly ………………..(Sara Matthews)
Leighton Meester …………...(Rebecca Evans)
Cam Gigandet ………………(Stephen)
Aly Michalka ………………..(Tracy Morgan)
Danneel Ackles …………….(Irene)
…a další



Tak a máme zde další tuctovou „rádoby“ psycho podívanou, určenou zřejmě především teenagerům. Po celou dobu jsem měl pocit, že sleduju nějaký trochu drsnější dívčí románek, který se nám snaží namluvit, že patří do hororového žánru. Bohužel téměř po celou dobu jsem až na závěr neviděl nic, co by mě o tom přesvědčilo. Zápletka je už tak zvětralá, že mi přestala chutnat asi po první čtvrthodině. Ono je sice super čumět na pohledné holky, které v posteli nemusí být k zahození, ale když se pořád nic neděje a jediné co vás kromě nich trochu zaujme je ulízaný Billy Zane, tak vyskočí varovné signály, že je něco špatně.  

 Tvůrčí myšlenka zlehka přitvrdit byla tak ubohá, že jsem svou pozornost stále častěji upíral na olympiádu, která zrovna běžela v TV. On vytrhnutý piercing teda opravdu není žádné terno. Jinak pokud si chceme počkat na nějaké výraznější zlepšení, tak s přivřeným okem můžu označit závěr za „povedený“. Teda pokud vás uspokojí podprůměrná podívaná. Totální absenci hororové atmosféry se tvůrci snažili maskovat zlověstným chováním Rebbecy, která se tu a tam na někoho zle podívala, tu se poranila sama, ale jinak nic. Ona sice měla páchat hrůzu mimo záběr kamer, ale to jsme už bohužel neviděli. 

 Podobných nezáživných filmů existuje celá řada a navždy budou jen další položkou v mé sbírce. Pravděpodobně se na Spolubydlící již nikdy nepodívám, vám jí doporučovat určitě nebudu. To se můžu zrovna mrknout na nějakou mexickou telenovelu, kde to bude jistě „drsnější“. Na druhou stranu se zas naopak herečka Minka Kelly dostala do mého hledáčku a určitě jí chci zas brzy vidět v akci. I když je pravda, že mně zaujala spíše svou visáží nežli hereckým projevem. 


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat