0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 8. 2012

Resident, The (2011)


Hilary Swank, Christopher Lee a další psychopatický voyer v dosti podprůměrném provedení.
Mladá doktorka Juliet Devereau si po rozchodu se svým přítelem hledá nové bydlení. Po několika marných pokusech se na ní konečně usměje štěstí. Tedy zprvu se jí to tak zdá. Pěkný velký byt za málo peněz je lákavá nabídka, která se neodmítá. Zvláště pak, když se jí charismatický majitel Max líbí a jak se zdá sympatie jsou vzájemné. Zanedlouho však Juliet začne nabývat dojmu, že s jejím novým bydlením není vše v pořádku. Stále častěji zaspává do práce, neustále slyší podivné zvuky a to ještě netuší, že Max je jí doslova posedlý…



Český název: Intimní past
Režie: Antti Jokinen
Rok výroby: 2011
Délka: 91. min
Země: Velká Británie / USA

Hrají:
Hilary Swank ………………(Dr. Juliet Devereau)
Jeffrey Dean Morgan ……….(Max)
Lee Pace …………………….(Jack)
Christopher Lee ……………..(August)
Aunjanue Ellis ……………….(Sydney)
…a další



Studio Hammer prošlo obrovskými změnami a poslední dobou se jim vůbec nedaří oprášit zašlou slávu. Přitom díky nim vznikla celá řada skvělých filmů. Ani tentokrát však jejich snaha nepadla na úrodnou půdu a to i přesto, že k sobě nalákali dvojici úspěšných herců. Hilary Swank si musí připadat jako na horské dráze. Díky jednomu filmu se dostává na špici divácké oblíbenosti, aby následně tím dalším spadla zase na samé dno. Tak to má téměř pravidelně pořád dokola a zde doplatila na nepříliš zdařilý scénář (který opravdu originalitou neoplýval), přestože ona sama může být se svým výkonem spokojená. To Christopher Lee už má svá nejlepší léta za sebou a tak se spokojí s kdejakou vedlejší rolí.

 Podobných psychodramat (thrillerů) existuje celá řada a popravdě většina z nich mě osobně zaujala mnohem více. Tady se nám sice tvůrci snaží nabulíkovat, že film koketuje s hororovým žánrem, ale nebýt zlepšení na konci filmu, tak vlastně ani nevím proč. Za největší „debilovinu“ považuji to, že nám tvůrci prozradí během prvních třiceti minut celou pointu příběhu a tím to celé poslali do kopru. Potom už jen znuděně sedíte a čekáte, kdy konečně zabije buď ona jeho, nebo on jí.  
  
 Všudy přítomnou nudu občas nahradí několik scén, při nichž si musí „mnout“ ruce především lidé s nejrůznějšími úchylkami. Voyerové si přijdou bezesporu na své a tvůrci si pro ně připravili několik lahůdek a inspirací (ne že by to nebylo vidět už jinde). Lehká erotika v podání Hilary určitě nenechá nadržence klidnými. Bacha na přepínání zápěstí. Já nepatřím mezi její obdivovatele, ale tak po tmě je každá princezna. Potom přišlo na řadu žužlání prstů a já se začal nudit. Kde je ta slibovaná hustá atmosféra a napětí? No já ani jedno téměř po celou dobu nenašel, tedy až v samotném závěru. 

 Právě již zmiňovaný závěr byl asi tím jediným, co se mi na tomto filmu jakžtakž zamlouvalo. Zlehka se přitvrdilo a přestože finální „honička“ byla zbytečně dlouho natahována, tak se konečně dostavil alespoň náznak napětí. Hodně lidí (diváků) si stěžovalo na chování hlavní hrdinky (postav) a jejich naivitu. Do očí bijící nesmyly a situace, při kterých byste se i „připosraní“ chovali jinak. Jenže na podobné stupidity jsem si už u podobných filmů zvyknul, takže mě to už ani nepřekvapí. To bych spíš čuměl jak puk, kdyby se tu nic takového neobjevilo.  


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat